fbpx

Saturday 15 April

MOMO Festival 2013

Woodkid (FR) & Orchestra

Woodkid speelt tijdens het Motel Mozaique 2013 Festival samen met een orkest samengesteld door Colin ‘Kyteman’ Benders. Dit orkest bestaat deels uit leden van The Kyteman Orchestra. Lees meer

Woodkid is de artiestennaam van Yoann Lemoine, een Franse multi-instrumentalist, zanger, fotograaf en zeer ambitieuze videoclipmaker. Lemoine schiet clips alsof het schilderijen zijn en is verantwoordelijk voor diverse award-winnende video’s. Hij liet in 2011 een verpletterende indruk achter met het visuele meesterwerk voor zijn single Iron, inmiddels een slordige 18 miljoen keer bekeken op YouTube. De video’s voor zijn tweede single Run Boy Run (4 miljoen YouTube hits) en het splinternieuwe I Love You zijn wederom schitterend.

Maar het draait niet alleen om zijn clips, ook zijn muziek is zeer bijzonder! Woodkid maakt donkere, indringende popmuziek en hij speelt met elementen uit zowel pop, electro als filmmuziek. Veelzijdige en klassieke melodieën die soms stuwende tribal drums laten horen, terwijl op andere momenten de muziek juist meer neigt naar eigenzinnige singer-songwriterpop. Voor liefhebbers van The Kyteman Orchestra. Woodkid beschikt over een diepe bezwerende stem, te omschrijven als een kruising tussen Tindersticks en Antony (and the Johnsons).

Woodkid’s langverwachte debuutalbum The Golden Age ligt nu in de winkel, op zaterdag 6 april 2013 sluiten Woodkid & Orchestra Motel Mozaique in de Rotterdamse Schouwburg af.

“En daar is hij dan, de kleine man met het hoedje. De handen nonchalant in zijn designerhoodie gestoken. Dit is een man met een visie. Een strateeg, die de band dirigeert door zijn hand op te steken, alsof hij een veldheer is uit een tijdloos science fiction leger. Groots en heldhaftig.” (3voor12)

www.woodkid.com

Also check