fbpx

Thursday 21 April, Friday 2 September

MOMO Fabrique 2022

WArd/waRD – Ann Van den Broek

Zooming In on Loss

In Zooming In on Loss zoomen WArd/waRD en Ann Van den Broek in op de details van geheugenverlies. In deze tweede voorstelling uit de driedelige Memory Loss Collection zien we zowel de interne strijd, als de gevolgen van het verlies voor de directe omgeving. Woede en frustratie, verdriet en pijn, alle emoties rondom het verliezen van het geheugen komen confronterend aan bod.

Van den Broek weet de emoties te vangen in dans: herhaling in gedrag en patronen, ongecoördineerde bewegingen en verlies van herkenning vullen de ruimte. Door het publiek rondom de performers te plaatsen en gebruik te maken van camera en live geluid, wordt het publiek meegenomen in de veranderende werking van zintuigen. De sfeer is intiem, donker, fysiek en indringend, volledig in lijn met de kenmerkende stijl van Ann Van den Broek.

Nederlandse première

Op 4 april gaat Zooming In on Loss in wereldpremière in Parijs, de Nederlandse première is tijdens Motel Mozaïque in Theater Rotterdam op donderdag 18 april 2019. De derde en laatste voorstelling in de reeks gaat in 2020 in première onder de overkoepelende titel Memory Loss.

“De symboliek is even kraakhelder als beklemmend, maar zonder één seconde larmoyant te worden. Zeker degenen die de impact van dementie en Alzheimer van dichtbij hebben meegemaakt, zullen veel herkennen. Imposant en aangrijpend bewegingstheater.”
– NRC Handelsblad over Blueprint On Memory

Concept, Regie & Choreografie: Ann Van den Broek
Met: Louis Combeaud, Marion Bosetti en Gregory Frateur
Productie: WArd/waRD – Ann Van den Broek in coproductie met Theater Rotterdam, ccBerchem (BE), La Pop (FR), La Briqueterie-CDC du Val-de-Marne (FR)
Support: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam en ABN AMRO Cultuurfonds.

Also check