fbpx

Thursday 16 April

  MOMO Festival 2020

  VNLA 13

  Open Call Winner

  Impression

  De installatie ‘Impression’ is een gedeelde emotie. Het is een dialoog, het zijn de kriebels die je krijgt bij het luisteren naar goede muziek of de opwinding bij het zien van een optreden.

  Het uitgangspunt voor het ontwerp is de eerste indruk die je krijgt wanneer je een menigte aanschouwt. Collectief VNLA 13 wil de menigte isoleren en de sociale interactie als een unieke individuele ervaring terugbrengen.

  De Maassilo is het podium voor deze ervaring: een iconisch gebouw dat symbool staat voor het industriële tijdperk dat langzaam maar zeker uit onze steden verdwijnt.

  De installatie verandert de manier waarop we waarnemen door de kleurloze gevels van de Maassilo te veranderen in een virtuele structuur van draden. De verdeling van de ruimte laat de perceptie van de omgeving langzaam verdwijnen, het enige dat overblijft: intimiteit.

  Verwacht een structuur van zwevende texturen, levendige kleuren en beweging. Een combinatie van een industriële setting met zachte materialen die een gevoel geeft van ontspanning, speelsheid en verandering; een nieuwe, creatieve manier om de stad te ervaren.

  VNLA 13

  VNLA 13 is een jong internationaal creatief collectief bestaande uit studenten die elkaar kennen van de TU Delft. De naam refereert naar het innovatieve gebruik van alledaagse objecten en concepten. Hun interesse gaat uit naar het opzoeken van de grenzen van de status quo en het ter discussie stellen, hergebruiken, maken en verkennen van materialen om met minimale middelen een maximale impact te maken. Wat ze samenbrengt is het verlangen om buiten de rigide grenzen van de academische setting te treden.

  Also check