fbpx

MOMO Festival

Vive La Straatmuzikant

In een stad waar het spontaan spelen van muziek op straat al jaren aan banden is gelegd en alleen mogelijk is via officiële vergunningen, vieren Motel Mozaique en Klankenhaus de straatmuziek tijdens ‘Vive la Straatmuzikant’. Hoogtepunt van dit spraakmakende nieuwe project vindt plaats op zaterdag 21 april tussen 13:00 en 16:00 uur. Langs een route die via projecten van Motel Mozaique, ZigZagCity en de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam loopt, zullen opkomende en gevestigde muzikanten het straatbeeld verlevendigen. Convoi Exceptional, het boegbeeld van de Rotterdamse straatmuziek, loopt de route als een fanfare af en neemt het publiek mee langs een feestelijke ode aan straatmuzikanten.

Ook Torre Florim, zanger/gitarist van De Staat, speelt op zaterdag 21 april diverse keren op straat. Dit doet hij samen met een aantal van zijn bandleden. Het programma van Vive la Straatmuzikant bestaat verder uit optredens van The Yes Please, Crappy Dog, Senor Sandor, Choca Alcazaba Quartet, Music Behind Bars, Molotov, Annika, Frank Goverts, Thirza. Meer namen volgen!

Uiteraard verbinden wij een gidsentocht aan dit nieuwe MOTEL MOZAIQUE project. De gids zal je als eerste meenemen naar een van de ZigZagCity locaties, de Lijnbar op de Lijnbaan waar Peter de Koning vertelt over de geschiedenis van de Rotterdamse straatmuzikanten met aansluitend een korte film. Na dit programma word je meegenomen langs alle straatmuzikanten van VIVE LA STRAATMUZIKANT.

Wanneer: zaterdag 21 april
Tijd: 12:45 tot 15:00
Start: Gidsenbalie ZigZagTravel

 

Also check