fbpx

MOMO Festival

Via Via Kunst

VIA Kunst is een galerie, werkplaats en muziekstudio voor “talent van de straat”: dak- en thuislozen, (ex-) verslaafden en anderen. Het project is ooit ontstaan vanuit Perron 0 en de Pauluskerk en heeft zich in 15 jaar ontwikkeld tot het huidige project.

Via Kunst leidt je rond in de harde wereld van de Rotterdamse dak- en thuislozen. Vanaf het Schouwburgplein starten wij onze barre tocht naar wat ooit een zachte plek is geweest; de restanten van de Pauluskerk. Hier zal een stukje geschiedenis verteld worden door de gidsen met sappige ins en outs uit het verleden. Net zoals de daklozen moet je hosselen en sjokken voor je slaapplaats en kop koffie…

De tocht eindigt bij VIA Kunst waar er kennisgemaakt kan worden met de echte kunstenaars en muzikanten van het straatleven. Er is de gelegenheid om schilderijen te bekijken, en er zijn live optredens van rappers uit de studio; dit alles natuurlijk onder het genot van een kopje koffie.

Gidsen: Herry, Esther & Emma
Dagen: Zaterdag 10 april & Zondag 11 april
Tours: 3 rondleidingen tussen 12:00 – 17:00

12.30 – 13.30 (zaterdag & zondag)
14.00 – 15.00 (zaterdag en zondag)
15.30 – 16.30 (alleen zaterdag)

Verzamelplek: Gidsenbalie Schouwburgplein

VIA Kunst is geopend tijdens Motel Moziaque tussen 12.00 en 17.00 uur

VIA Kunst
Karel Doormanstraat 335
3012 GH Rotterdam
010 -478 01 98

www.viakunst.nl
info@viakunst.nl

Schrijf je nu in voor deze gidsentocht! Stuur voor vrijdag 9 april 13:00 uur je volledige naam door naar gidsentocht@motelmozaique.nl met de naam van de tocht in het onderwerp.

Het kan zijn dat wanneer je je laat inschrijft (na donderdag) je geen bevestiging meer krijgt, maar toch bent ingeschreven voor de tocht. Als een tocht vol zit laten we dit meteen weten via de site. Wanneer een tocht nog niet vol zit kun je je ook nog tijdens het weekend zelf inschrijven bij de gidsenbalie. Er vallen ook altijd mensen af, dus wil je heel graag met een tocht mee, kom gewoon even kijken bij de gidsenbalie!

Also check