fbpx

MOMO Festival

Van Transformatie tot Tussentijd – Crises en Kansen voor het Centraal District

Twee jaar geleden gaf architect, curator en MoMo gids sinds jaar en dag, Chris Luth een rondleiding door het Centraal District van Rotterdam. Kort daarna brak de economische crisis uit. Wat is er inmiddels gebeurd in dit met ambities overgoten Stationskwartier? Liggen er kansen in de zogeheten Tussentijd?

Grote lokale, nationale en Europese investeringen in infrastructuur hebben geresulteerd in ingrijpende bouwplannen waar vele reizigers jarenlang hinder van ondervinden. Deze plannen waren voor gemeente en ontwikkelaars aanleiding om de vergeten Delftsestraat aan te pakken. De groots aangekondigde plannen, convenanten en investeringen zijn slechts ten dele uitgevoerd. Wat gebeurt er met de plannen die worden uitgesteld vanwege de economische crisis?

In een twee uur durende wandeling wordt dit centrale maar nog steeds tamelijk onzichtbare gebied pal in het centrum van Rotterdam bezien vanuit historische en actuele ontwikkelingen. Hoe heeft het gebied zich historisch ontwikkeld? Welke ambities lagen er met de verbouwing van het centraal station? Wat is de huidige stand van zaken en waar liggen kansen voor Rotterdam en haar inwoners? Deze vragen komen aan de orde aan de hand van onder meer het Groothandelsgebouw, het Centraal Station, Post CS, het Schieblok, RandstadRail en de hoge snelheidslijn.

Gids: Chris Luth
Wanneer: Zaterdag 9 & Zondag 10
Tijd: Zat. 11.50 | Zon. 13.20
Start/Einde: Gidsenbalie / Schieblock

Meld je nu aan voor deze tocht en stuur een mailtje naar gidsentocht@motelmozaique.nl. Vermeld hierin de naam van de tocht, dag en tijdstip waarop je mee wilt doen. Je krijgt dan zo snel mogelijk van ons een bevestiging!

Antenne Rotterdam heeft een film gemaakt van de rondleiding van Chris door het Centraal District voor de Dag van de Architectuur 2009, te vinden op
http://www.rotterdammagazine.nl/read/antenne_item/id/158370/central-district.

Also check