fbpx

Saturday 2 September

MOMO fabrique2022

Urban Reef & Coastruction

Er is te weinig ruimte voor ‘spontane wildernis’ in de versteende steden, vinden landschapsontwerper en onderzoeker Pierre Oskam (l) en architect en computational designer Max Latour (r) van Urban Reef.

Veel te veel bepaalt de mens wat ergens mag groeien en er wordt te weinig gebruik gemaakt van dat wat spontaan groeit. Urban Reef gelooft in de samenwerking tussen natuur en technologie als een soort ecosysteem dat nieuw leven in de stad faciliteert. In het Innovation Dock op RDM experimenteren ze met klei, mycelium, koffie, zaden en papierpulp en creëerden zo 3D-geprinte Urban Reefs als habitat voor een verscheidenheid aan organismen. Urban Reef stimuleert biodiversiteit, oplossingen voor klimaatadaptatie en leert mensen op een andere manier kijken naar natuur in de stad.

Coastruction MOMO Fabrique

De belangrijkste verantwoordelijkheid van Coastruction is het ontwerpen, produceren en installeren van kunstmatige riffen om beschadigde rifsystemen te helpen herstellen en kwetsbare kustlijnen te beschermen. Ze zijn van mening dat kunstmatige riffen een natuurlijke vorm moeten hebben om tegemoet te komen aan het systeem waarin ze zijn geplaatst. Wanneer belangrijke soorten hun nieuwe habitat aannemen, is de kans op succes groter.

Also check