fbpx

MOMO Festival

Uitbuiken rond de Rijnhaven

Lekker uitgeslapen en nagenietend van een (iets te) voluptueus ontbijt? Tijd voor wat gezonde beweging in een uiterst informatieve tour!

We nemen de benenwagen en exploreren het gebied waar Rotterdam in de afgelopen twee decennia de grootste transformatie heeft ondergaan: rond de Rijnhaven.

In een periode van ongekende groei nam Rotterdam rond 1900 de grote sprong over de rivier. De nieuwe havencomplexen, arbeiderswijken en bijbehorende infrastructuur veranderden het landschap ‘op Zuid’ voorgoed. Met het opschuiven van de havenactiviteiten naar het westen, is nu een tweede metamorfose gaande. Havenkades maken plaats voor yuppenbuurten, centrumfuncties vinden hun weg over de rivier. En waar de Maas altijd als barrière gold, wordt water mogelijk een bindend element in de stad.

De tour vertelt in deze context, aan de hand van de bijzondere geschiedenis van Katendrecht, een oer-rotterdams verhaal: van zeelui en immigranten, van grote voorspoed en diepe ellende; maar bovenal van het onophoudelijke vechten voor een betere toekomst.[:]vertrek nhow hotel
verzamelen aan de bar
wanneer zaterdag 5 april
hoe laat 11:30 uur
hoe te voet

Meld je nu aan voor deze tocht en stuur een mailtje naar gidsentocht@motelmozaique.nl o.v.v Gluren bij de Buren. Vermeld hierin de naam van de tocht, dag en tijdstip waarop je mee wilt doen.  Je krijgt dan zo snel mogelijk van ons een bevestiging!

Inschrijven kan tot donderdag 3 april 23:59, daarna kun je je tijdens de openingsuren van de Gidsenbalie nog aanmelden.
Zit een tocht vol? Kom dan een kwartier voor aanvang van de tocht langs voor de last minute optie!

Also check