fbpx

Zaterdag

  • Friday 00:00-05:00 Pink Pank

MOMO Festival 2019

Transient

Open Call Winner

Transient is een samenwerking tussen Thijs Rijkers & Noralie. Een spel van fysieke en ontastbare elementen. Achter het beslagen glas lijken zich menselijke figuren te begeven wie toenadering van het publiek zoeken.

De video-installatie bestaat uit projecties van personen die zich ooit daadwerkelijk achter het glas hebben bevonden. De figuren verschijnen en verdwijnen op het condens, zoekend naar aandacht of redding, maar de machine wist hen uit..

Noralie
Noralie creëert multi-disciplinaire ervaringen waarin video een grote rol speelt. Ze houd zich bezig met art-direction, content creation, live video mixing en animatie. Ze noemt zichzelf een remixer en maakt video-sculpturen met een analoge twist. Noralie onderzoekt de grenzen en mogelijkheden van het witte, rechthoekige projectie-vlak.

Thijs Rijkers
Kunstenaar Thijs Rijkers ziet zichzelf niet als een uitvinder maar als een ontdekker. Door zijn fascinatie en kennis van machininebouw en elektrotechniek is hij in staat om conceptuele machines te ontwikkelen. Zowel in schets als fysieke vorm. Continu legt hij tijdens het maken van zijn machines een zoektocht af naar antwoorden of de meest gepaste vertaling van het concept.

Also check