fbpx

Saturday 18 April

  MOMO Festival 2015

  Trajal Harrell (US)

  Judson Church is ringing in Harlem (Made-to-Measure)

  Wat zou er gebeurd zijn als een vroeg-postmoderne danser van het Judson Dance Theater in New York naar Harlem ging om op te treden tussen de dansers uit de voguing-scene? Deze vraag ligt ten grondslag aan de intrigerende dansvoorstelling van de New Yorkse choreograaf Trajal Harrell. Zijn antwoord is geen historische constructie, maar een hedendaagse confrontatie tussen twee zeer verschillende dansstijlen die in dezelfde stad rond dezelfde tijd ontstonden.

  Samen met twee andere dansers creëert de choreograaf op een fascinerende wijze een hedendaagse dialoog tussen de improvisatie van postmoderne dans en de gestileerde uitbundigheid van voguing.

  Trajal Harrell werd opgeleid bij instituten als de Trisha Brown School, het Centre National de la Danse in Parijs, het City College of San Francisco en de Martha Graham School of Contemporary Dance. In 2004 ging zijn eerste stuk in premiere en in 2008 werd Quartet For The End Of Time verkozen tot de beste dansproductie van dat jaar. Daarna is Harrell voguing gaan studeren bij Andie Burnett en Lasseindra Ninja; dit was de aanleiding voor de serie Twenty Looks Or Paris Is Burning At The Judson Church.[:]Credits
  Choreografie: Trajal Harrell
  Performers: Trajal Harrell, Rob Fordeyn, Thibault Lac
  Kostuum: ComplexGeometries
  Soundtrack: Trajal Harrell
  Co-productie: MoMA PS1, Danspace Project, and Hau Theaters-Berlin

  Residentie-support door Danspace Project en Impulstanz Vienna International Dance Festival.

  Also check