fbpx

Friday 14 April, Saturday 2 September

MOMO 2013

Toneelacademie Maastricht (NL)

De performancestudenten van de Toneelacademie Maastricht zijn autonome vormgevers, bouwers van theatrale installaties. Bloedstollend beeldend, in totalen of fragmentarisch, loepzuiver precies of juist pijnlijk rafelig. Filmprojecties en soundscapes worden ingezet. (Virtuele) lichamen zijn aan/afwezig. Being there krijgt nieuwe betekenissen. In de schreeuwende stilte van de performance, waarin schoonheid en wreedheid zij aan zij vechten, tegen en met elkaar, ontmoet het publiek de performer.

Diverse alumni van de opleiding Theatraal Performer Maastricht waren de afgelopen jaren graag geziene gasten op Motel Mozaique: Sadettin Kirmizyuz, Nick Steur, Nick van den Berg, Annelies van Hullebusch en Lizzy Timmers. En ook Akwasi O. Ansah, die een preview geeft van de nieuwe voorstelling Daar Ergens, heeft de opleiding succesvol afgerond. Dit jaar is het werk van de volgende studenten te zien:

MD.VOX presents: RUSH – an epic on rave
Milou van Duijnhoven, tweedejaars student Theatrale Performance aan Toneelacademie Maastricht, maakte onder leiding van het videokunstenaars-duo Quirine Racké en Helena Muskens een cross-over videoclip. Onder haar pseudoniem ‘MD.VOX’ presenteert ze een korte film waar rap, beat, clip, speelfilm en docu elkaar raken. Als ware het een epos leidt de dubstep haar door verschillende hoofdstukken over het thema ‘razen’, ‘de angst voor de stilte’ en het ‘eindeloos alles willen’.
Aukje Schaafsma: GRÛN
In GRÛN zingen lokale mensen van Schiermonnikoog letterlijk in de grond waarop ze geboren zijn. Men hoort het verhaal van de totstandkoming van GRÛN en ziet het eindresultaat van GRÛN; de locatie-performance.

www.toneelacademie.nl

Also check