fbpx

Tjon & Omar

Tjon Rockon is een theatermaker van Surinaamse afkomst uit Rotterdam. Na het behalen van zijn diploma aan de HKU volgde hij een speciaal ontwikkelingstraject bij Productiehuis Rotterdam. Zijn werk combineert het dagelijks met het absurde. Vaak laat hij zich inspireren door zijn Surinaamse afkomst. Omar Breeveld is een schrijver die een groot deel van zijn jeugd doorbracht in het buitenland. Hier heeft hij veel te maken gehad met contrasterende wereldbeelden. Wat belangrijk is in het ene land is bullshit in het andere land. Omar gelooft niet in een eenduidige werkelijkheid noch geloven zijn personages hier in. Daarom spelen zijn stukken zich meestal af in een absurdistische setting, of niet.

Grande Loge
De gemiddelde stadsbewoner is een ruwe steen die bijgeschaafd moet worden. Bijgeschaafd zodat het past in het geheel. Maar wat is het geheel, en met welk gereedschap schaaf je een ruwe steen bij? En wat doe je met gruis dat overblijft na het bijschaven. Wat is dit gruis? Je zorgen, je kinderen, je familie? Bij Grande Loge zullen wij het u uitleggen in detail en als we het de moeite waard achten zullen we u zelfs verlossen.

Concept/ Performance: Tjon Rockon
Tekst: Omar Breeveld

NB: Dit programma is onderdeel van Writers On The Storm dat zich op 8 en 9 april 2016 afspeelt in de Krijn Boon Studio van de Rotterdamse Schouwburg

Also check