fbpx

Saturday 2 September

13:00 - 18:00, Brutus

MOMO Festival 2023

Through Bone and Marrow

Curated by Maarten Spruyt

Through Bone and Marrow kruipt onder de huid en tot in de botten. De tentoonstelling van curator Maarten Spruyt dwingt bezoekers tot zelfonderzoek en een andere verhouding tot natuur en technologie. Een nieuwe esthetiek biedt een opening naar de toekomst.

Wij leven in het Antropoceen, het tijdperk van de mens. Nooit eerder drukte één enkele soort zo krachtig zijn stempel op de leefomgeving. Ondertussen raken we verstrikt in ons eigen afval, zijn we slaven geworden van onze apparatuur en zijn onze zintuigen afgestompt. We dreigen de planeet te vernietigen maar raken wellicht nog voor die tijd onszelf, onze menselijkheid kwijt.

Through Bone and Marrow is een tentoonstelling georganiseerd door BRUTUS, een multidisciplinaire speeltuin voor de kunsten en de grootste tentoonstellings- en performanceruimte voor hedendaagse kunst in Nederland. Aangezien het kunstcomplex de shows van Black Country, New Road x Ichiko Aoba zal hosten, is de tentoonstelling op 15 april 2023 open voor bezoekers van het MOMO Festival. Meer info op brutus.nl

Also check