fbpx

Saturday 2 September

MOMO Festival 2022

This Tour of Freedom

Guides: Kelly & Berend

Arm en rijk, orthodox en liberaal, jong en oud, geboren, getogen of pas net aangekomen: samen delen we Rotterdam. Daarom zoeken we met de Vrijheidsmaaltijden de verbinding met elkaar, en maken we samen goede voornemens. Want je kunt zelf niet vrij zijn als je niet vecht voor de vrijheid van een ander. In welke stad willen we wonen?

Waar we je naartoe (ver)leiden
Tijdens deze guided tour brengen we je naar grote hoogtes en groene oases. Het vrije uitzicht, de vlinders en de rust middenin de drukke stad geven een ultiem vrij én verbonden gevoel. Waar je die vindt én hoe dat zit? Wij gaan je er naartoe (ver)leiden.

Kunstenaars, tuiniers en creatieven delen je tijdens de tour wat vrijheid voor hen betekent. Met dans, muziek of een verhaal dat beklijft, terwijl je geniet van het uitzicht en de nieuw ontdekte plekken middenin de stad. We komen uit bij een mini-Vrijheidsmaaltijd op een bijzondere plek, waar je samen als eersten de plantaardige Vrijheidssoep eet, gemaakt door chef-kok Perry de Man. Een exclusieve landelijke primeur dus! 

Naar huis met Piet Parra 
Je gaat naar huis met een rij aan nieuwe mensen die je hebt leren kennen, nieuwe plekken die je hebt (her)ontdekt, en ontroerende verhalen die je anders laten kijken naar vrijheid en de stad. Ook ontvang je (een voucher voor) de limited-edtion ingeblikte Vrijheidssoep met design van Piet Parra, zodat je op 5 mei met je buren ook een Vrijheidsmaaltijd kunt eten. 

Over de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden
De Vrijheidstour is ontwikkeld door de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden. Rotterdam bestaat uit meer dan 170 nationaliteiten, en we drijven soms onbedoeld uit elkaar. De Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden prikkelt je om voorbij je bubbel te gaan en aan te schuiven bij, dan nog, onbekenden. Ga in gesprek en verken wat jou met de ander verbindt. Op 5 mei kun je aan honderden tafels verspreid over de stad aanschuiven voor een Vrijheidsmaaltijd. Want als we de verbinding met elkaar opzoeken, kunnen we vandaag, morgen én overmorgen samen de vrijheid (blijven) delen. De Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden is een initiatief van Groenemorgen en Kongsi.

“Ongeacht de zwaarte van het onderwerp, het ijs wordt gebroken door met elkaar te eten.”
– Burgemeester Aboutaleb

“De omgeving van de mens is de medemens” – J.A. Deelder

Vervoer: Lopen
Dag: zaterdag 23 april 

Also check