fbpx

Friday 2 September, Saturday 3 September

MOMO Fabrique 2022

The Party is over (NL)

The Party is over
Gyz La Rivière, 2012
objet trouvé
Courtesy Museum Rotterdam

“Als we telkens de sporen (en vooral de culturele sporen) die we als stad achterlaten blijven uitwissen, wie zijn wij dan nog?’

In november 2011 kwamen de neonletters NIGHTTOWN in het bezit van de kunstenaar Gyz La Rivière nadat hij ze te koop aangeboden had zien staan op, geloof het of niet, marktplaats.nl.

Onlangs heeft hij de letters tot kunstwerk verheven door ze te exposeren in de groepstentoonstelling Dolf Henkesprijs 2012 in TENT. Tezelfdertijd heeft hij de neonletters geschonken aan de stadscollectie van Museum Rotterdam. Hierdoor zullen de neonletters voor altijd bewaard blijven en daardoor zijn de beroemde neonletters weer van de Rotterdamse bevolking.

“Poppodium Nighttown aan de West-Kruiskade heeft tussen 1988 en 2006 mogen bestaan, een kleine 18 jaar dus. Net volwassen geworden, of toch niet? Welke popliefhebber in Rotterdam (en ver daarbuiten) was er niet kind aan huis en is er bijkans zelf volwassen geworden? Sinds 2006 is de stad verstoken van een poppodium met de allure van Nighttown. We kunnen dan wel voor muziek en een danspasje naar een aantal kleinere alternatieve podia, maar het is wederom de hoogste tijd voor een nationaal poppodium in Rotterdam.. Wel eentje die een keer blijft bestaan alstublieft.”
Gyz La Rivière

Tijdens Motel Mozaique 2013 is ‘The Party is over’ te zien in de erker op de eerste etage van de Schouwburg.

www.gyzlariviere.nl

Also check