fbpx

Friday 14 April, Saturday 15 April

MOMO Festival 2022

The city is present

Guide: Erik

Een experiment over het waarnemen van alledaagse schoonheid.

‘Onverwachte schoonheid is in principe overal, het is de kunst om dat te zien’, zegt componist Merlijn Twaalfhoven. Maar hoe kunnen we er voor zorgen dat we open komen te staan voor deze alledaagse schoonheid? Vanuit die vraag gaan we in deze tour met elkaar het experiment aan.

Wat gebeurt er als je je door de stad beweegt zonder te kunnen kijken? Welke schoonheid zit er verborgen in de waarneming van andere zintuigen? Door te voelen, te vertragen, te luisteren en te ruiken gaan we ontdekken hoe we samen tot een nieuw soort bewustwording van de publieke ruimte kunnen komen. 

Na twee jaar in allerlei lockdowns en quarantaines te hebben gezeten slaan we de handen ineen en oefenen we onszelf in het herkennen en waarderen van de onverwachte alledaagse schoonheid. Om mee te kunnen doen aan deze tour is het belangrijk dat je het goed vindt om een blinddoek op te doen en om andermans hand vast te houden (wij voorzien in desinfecterende handgel). Dit experiment zal worden geassisteerd door Nino op Vrijdag en Gerty op Zaterdag.

Vervoer: Wandelen
Dag: 22 april vrijdag & 23 april zaterdag

Alle tours starten vanaf MOMO Playground op Schouwburgplein

Also check