fbpx

Saturday 23 April, Sunday 24 April

MOMO Festival fabrique2021

The Circular City EXPO

Laat je tijdens MOMO Fabrique inspireren door de pop-up expo ‘The Circular City’. Hier laten we zien dat circulair leven niet alleen belangrijk is, maar ook heel erg leuk!

Elke dag zijn er tientallen designers in Rotterdam bezig de stad groener en duurzamer te maken. Ze ontwerpen innovatieve producten die gemaakt zijn van onder andere afval, organismen en planten. Hierbij werken ze circulair: ze maken, net zoals in de natuur, geen afval. Alles is een grondstof voor iets anders. Zo tonen deze designers slimme oplossingen om meer in harmonie met de natuur producten te creëren. Als duurzaam alternatief voor vervuilende producten gemaakt van fossiele brandstoffen.

Verschillende Rotterdamse biodesigners nodigen we uit hun innovatieve producten tentoon te stellen in de showroom van de Huidenclub. Toffe, circulaire producten die gemaakt zijn van onder andere afval, organismen en planten. Zo tonen deze designers slimme oplossingen om meer in harmonie met de natuur producten te creëren. Laat je verrassen door deze innovatieve designers!

Deze expo is met BlueCity tot stand gekomen.

MOMO Lemonade by Brix

Brix is ​​een Rotterdams bedrijf voor bijzondere limonades. Ze experimenteren en produceren voor high segment restaurants en bars in en rond Rotterdam. Speciaal voor MOMO Fabrique 2021 ontwikkelt Brix een speciale limonade gemaakt van foodwaste. 

Fruitleather 

Wat als we fruitafval niet zien als restproduct maar als grondstof? Dat is precies wat Fruitleather Rotterdam doet: Het ontwerpduo ontwikkelt een nieuw, milieuvriendelijk maakproces dat afgedankt fruit omzet in duurzaam leer-achtig materiaal. Van dit leer maken ze bijvoorbeeld schoenen, tassen en portemonnees. 

Living Colour

Living Colour is een samenwerkingsverband tussen ontwerpers Laura Luchtman en Ilfa Siebenhaar. Living Colour – een innovatieve verftechniek met bacteriën die pigment produceren – onderzoekt een alternatief voor kleurstoffen afgeleid van petrochemicaliën. De dessins worden gecreëerd door de bacteriën direct op het textiel te cultiveren. Deze unieke groeipatronen creëren een nieuwe natuurlijke esthetiek. Living Colour pleit voor duurzame veranderingen, door een zinvoller ontwerpproces en bewustzijn te creëren voor zowel de industrie als consument. In 2020 ontwierpen zij voor PUMA een prototype collectie sportkleding genaamd Design to Fade, een wereldprimeur.

Life Cycle

Mycelium is het schimmelnetwerk van paddenstoelen. Het is tevens een geweldige grondstof voor producten. Biodesigner Lisa Jongejans heeft een 100% biologisch afbreekbare urn ontworpen, gemaakt van mycelium. Het product, Life Cycle, kun je begraven op de natuurbegraafplaats of in je eigen achtertuin: zo wordt je lichaam teruggegeven aan de natuur.

Vibers

Vibers maakt innovatieve materialen met een unieke natuurlijke uitstraling en vanzelfsprekend duurzaam. Met Hollands Olifantsgras dat groeit op gronden die niet geschikt zijn voor de teelt van voedsel. Samenwerking met industrie, hoge technische prestaties en een lage ecologische voetafdruk zijn hierbij natuurlijk erg belangrijk. 

Also check