fbpx

MOMO Festival

Teletijdreistour

Tijdreisleider Marly Weemen (In-Space) laat je de stad zien door de ogen van toen. Tijdens Motel Mozaïque geeft ze je een voorproefje van haar nieuwe tijdreistour in het kader van 75 jaar bombardement en wederopbouw. Wandel mee langs de inmiddels verdwenen noodgebouwen uit het prilste begin van de wederopbouw. Ontdek tevens wat zich vóór het bombardement  op diezelfde locaties afspeelde.

Door het bombardement verloor Rotterdam in één klap bijna 3000 winkels, cafés, restaurants, bioscopen en theaters. Met grote voortvarendheid verschenen al binnen enkele maanden de eerste noodwinkelcomplexen, aan de randen van de oude binnenstad. Fantasievolle, sprookjesachtig witgepleisterde winkelstraatjes, waar de bevolking even kon ontsnappen aan de realiteit van ‘de puin’. Bedoeld als tijdelijke oplossing, waardoor de architecten alle vrijheid hadden om te experimenteren en het publiek vast een glimp van het nieuwe moderne Rotterdam van de toekomst kon opvangen.

Wanneer: zaterdag 11:30 – 13:00 (VOL)  & 15:00 – 16:30 (VOL)
Gids: Marly
Hoe: te voet

Inschrijven via de site is niet meer mogelijk je kunt je nog wel tijdens de openingsuren van de Gidsenbalie aanmelden voor een tocht.

Zit een tocht vol? Kom dan een kwartier voor aanvang van de tocht langs voor de last minute optie!

Also check