fbpx

Friday 14 April, Saturday 15 April

MOMO Festival 2013

TeleSync (NL)

In het dagelijks leven worden we continue omringd door informatie. Steeds minder gebeurd dit door borden of posters, deze worden namelijk vervangen door digitale schermen. Zonder nog enig bewustzijn in te zetten accepteren we deze schermen.
We verwachten een haarscherp beeld dat zich vloeiend over de oppervlakte beweegt; herkenbare beelden met stralende kleuren, zonder technische mankementen. Het imago van het scherm is afhankelijk van de juiste werking.

Met het voor Motel Mozaique geproduceerde Cela n’est pas une télévision zal de videowall  transformeren en zijn functie als informatiescherm loslaten:
“Cela n’est pas une television. Het grote scherm in de foyer van de schouwburg is geen scherm, het is een raam. Het scherm is een venster en een spiegel tegelijk; een venster omdat het laat zien wat er leeft achter de rijke cultuur van Rotterdam en een spiegel omdat het laat zien wat het publiek werkelijk is.” – TeleSync

TeleSync is een jong collectief gevestigd in Rotterdam, opgericht door Edward van Dongen en Dennis Neumann. Zij hebben als doel het verspreiden en verrijken van nieuwe digitale media in de Maasstad. Het collectief wil zijn bezoekers tot nieuwe inzichten brengen door juist te gebruiken wat zo dagelijks is. Met videowerken zal TeleSync te zien zijn op de video wall in de schouwburg.

www.telesync.nl

Also check