Zaterdag

  • 22:00-23:00 TR: Schouwburg - Main

MOMO Festival 2018

Tamino

Donkere, melancholische liedjes van Belgisch supertalent

Met zijn weemoedige, duistere muziek is Tamino volgens NRC dé nieuwe belofte van België. Zijn Arabische roots hoor je terug in zijn muziek: zijn bezwerende stembuigingen neigen naar de Arabische toonladder. Eerder stond hij al op Rock Werchter, Pukkelpop en een uitverkocht Ancienne Belgique in Brussel. Nu op Motel Mozaïque.

Bij Tamino, voluit Tamino-Amir Moharam Fourad, stroomt de muzikaliteit door zijn aderen. Zijn grootvader Moharam Fourad was een populaire zanger in Arabië, en zijn Belgische moeder leerde hem meer over opera en theater. Geen verrassing dus dat hij voor het conservatorium koos. Tamino verhuisde daarvoor tijdelijk van Antwerpen naar Amsterdam. Zijn eerste single ‘Habibi’ was gelijk een hit en opvolger ‘Cigar’ werd in 2017 een van de populairste nummers van een nieuwe Belgische artiest.

“Samen met co-producer Tom Pintens maakte hij de EP ‘Tamino’ tot een wonder van eenvoud, in vijf nummers die zijn smachtende en soms ook dwingende stem van een passende begeleiding voorzien.” – NRC

Also check