Zaterdag

  MOMO Festival 2016

  Talkshow Remember Nighttown?

  Het is dit jaar alweer 10 jaar geleden dat de Rotterdamse poptempel Nighttown de deuren moest sluiten. In de popzaal aan de West-Kruiskade vonden sinds 1988 talloze legendarische concerten plaats waar publiek nog altijd niet over uitgepraat raakt, zoals van Prince, Johnny Cash, Nirvana, Pearl Jam, Radiohead, Arcade Fire, Jeff Buckley en Willy DeVille. In 1988 werd het poppodium opgericht, tegelijkertijd met de komst van house. Ook voor dit genre heeft het dan ook veel kunnen betekenen. Daarnaast stond Nighttown bekend als creatieve broedplaats waar je altijd met een idee terecht kon.

  Het legendarische Nighttown van vroeger wordt tijdens de talkshow ‘Remember Nighttown?’ onder de loep genomen. Wat heeft deze plek aan de West-Kruiskade allemaal teweeg gebracht? Nighttown, weet je nog? Talkshow host Sjoerd van Oortmerssen vraagt de betrokkenen het hemd van het lijf. Met Remember Nighttown? duiken we niet alleen in het verleden maar kijken we ook naar het heden en doen dit samen met spraakmakende gasten:

  Frons Burger, initiatiefnemer en geestelijk-vader van Nighttown
  Harry Hamelink, mede eigenaar maar vooral programmeur en artistiek leider van het in Nighttown geboren Motel Mozaique
  Michel de Hey, heeft een groot aandeel gehad in de House scene van Nighttown/Rotterdam en is nu nog steeds een bekende house DJ
  Aziz Yagoub, heeft feesten georganiseerd in Nighttown en is nu eigenaar van o.a. poppodium Annabel
  Aruna Vermeulen, kwam als bevlogen meisje vaak naar Nighttown, organiseerde daar feesten en is nu directeur van het HipHopHuis; 2012 toekenning Laurenspenning.

  Flip Noorman zorgt voor een muzikale omlijsting.

  Tijdens de talkshow worden er ook beelden vertoond van de documentaire ‘Nighttown’, een nostalgische terugblik op wat het poppodium ooit was, gemaakt door twee oud-medewerkers Mike Redman en Marcel Haug. Tegen 3voor12 zei Haug destijds: “Het is een historisch document. Nighttown was bijzonder en ondanks het podium niet meer bestaat nog altijd relevant, in die zin dat iedereen er wel een verleden mee heeft. Veel van wat nu nog bestaat, is daar ontstaan; van een breakdance event tot aan Motel Mozaique.” De documentaire bevat niet eerder vertoonde beelden van optredens van Johnny Cash en Nirvana, en vertellen o.a. Programmeurs en boekers over de kracht van het podium. Na afloop van de talkshow is er de mogelijkheid om de documentaire (50 minuten) te zien op groot scherm!

  Rotterdamse Schouwburg (hal)
  Zaterdag 9 april 2016
  Aanvang 13:45 / Einde talkshow 15:00 (daarna volgt de documentaire en een gidsentocht naar het voormalige Nighttown)
  Entree gratis

  Remember Nighttown? is onderdeel van Rotterdam viert de stad!, een terugblik op 75 wederopbouwjaren. Na een periode van herdenken is hét moment gekomen om de balans op te maken en met elkaar te vieren waar we nu staan. Met een feestelijke en inhoudelijke culturele manifestatie zet Rotterdam de traditie voort in een reeks van wederopbouwmanifestaties die sinds 1950 worden georganiseerd.

  Also check