fbpx

Saturday 2 September

MOMO Festival 2022

Talk: Nieuwe generatie Molukse artiesten

Presentator: Evita de Roode

Mirjam Manusama

De avantgarde mode-ontwerpen van de Rotterdamse Mirjam Manusama laten alle ruimte voor ambiguïteit: haar kleding is niet gebonden aan een specifiek gender of seizoen. Weg met beperkende normen, ruim baan voor zelfexpressie, innovatie en duurzaamheid! 

Manusama studeerde Fashion Design aan de HKU en begon daarna kostuums te ontwerpen voor dansers en het theater. Zo ontwerpt ze sinds 2015 voor het Rotterdamse danscollectief Amenti van Gil the Grid. Die ervaring neemt ze mee in haar eigen modelabel Manusama Nuance: in elk ontwerp is haar oog voor beweging, draping en androgyne pasvormen terug te zien. Dat viel ook op aan de andere kant van de oceaan want haar eerste collectie werd geselecteerd voor New York Fashion Week.

Safa Liron

Safa Liron

Safa Liron is een 24-jarige all-round artiest. Zangeres, songwriter, producer en muzikant. Vanaf jonge leeftijd is zij omringd met muziek; haar vader speelt basgitaar, moeder zingt en haar zus drumt. Safa leerde zichzelf drummen, gitaar en piano spelen. Ze is geïnspireerd door de verschillende muziekgenres waarmee ze opgroeide, van rock en metal tot soul en r&b, en door de zangeressen Erykah Badu, Sade en Amy Winehouse. 

Safa heeft nu een eigen studio in het hart van Rotterdam, waar zij haar nummers schrijft, componeert, produceert en opneemt. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor andere artiesten. De muzikaal-allrounder heeft als doel om herinnerd te worden als de vrouwelijke versie van Quincy Jones of Pharrell Williams.

RUA Motel Mozaique

RUA

Met debuutsingle ‘Pipinalo Mae’ harkte het duo RUA binnen een paar maanden meer dan 150.000 streams binnen. De neven zingen in het Moluks-Maleis en in de inheemse taal van de Molukken, en wisten zo direct de aandacht van de Molukse gemeenschap in Nederland te trekken. Maar ook als je de lyrics niet verstaat, blijft de aanstekelijke R&B van het tweetal nog urenlang door je hoofd spoken.

Taal: Nederland
Locatie: MOMO Playground, Schouwbergplein
Tijdstip: 15:00 – 15:30 uur

Also check