fbpx

Friday 14 April

MOMO Festival 2022

Talk: Moze Naél x Winterdagen x Hami Roshan

Moderator: Sharvin Ramjan

Eind 2018 bezocht de Rotterdamse Poëet Moze Naél de vluchtelingenkampen op Lesbos. Op dat moment waren er ongeveer 30.000 vluchtelingen op het Griekse eiland, verdeeld over twee kampen, genaamd Kara Tepe en Moria. In deze twee kampen was oorspronkelijk plaats voor 8000 vluchtelingen, de overige vluchtelingen bivakkeerden onder erbarmelijke omstandigheden op een heuvel tussen de olijfbomen, naast het grootste kamp, Moria.

Een jaar later sloeg het noodlot toe en Moria brandde volledig af en niet veel later daarna besloot de Griekse regering ook Kara Tepe te sluiten met alle gevolgen van dien.

In 2020 besloot Moze Naél terug te keren naar Lesbos, waar hij de Berlijnse fotograaf en documentairemaker Hami Roshan ontmoette. De twee trokken dagelijks met elkaar op, en er ontstond een vriendschap, die uiteindelijk ook uitmondde in een creatieve samenwerking. Daaruit ontstond Dicht bij zee, ver van huis, een audiovisuele performance met persoonlijke verhalen van Moze Naél, fotoportretten van Hami Roshan en een muzikale omlijsting van producer en componist Winterdagen.

Taal: Engels
Locatie: MOMO Playground, Schouwbergplein
Tijdstip: 18:00 – 18:30 uur

Also check