fbpx

Friday 17 April, Saturday 18 April

  MOMO Festival 2020

  Tabea Martin

  NOTHING LEFT (PRE-PREMIERE)

  Het moment van overgang. Het moment waarop het andere lichaam niets meer wordt dan een herinnering. Dat het daartoe is gedwongen. Het moment waarop een lichaam zwijgt en de ander, degene die leeft, ook zwijgt. Het moment waarop je het herkent, is het einde. Tot je weer beseft dat je eigen lichaam ook sterfelijk is. Totdat je weer beseft dat er geen scheiding is. Het moment houd je in zijn greep. Deel het. Start de discussie. En dan komt de viering. Misschien wordt het een groot feest.

  Dit is precies waar Nothing Left om draait: de dood van een ander, van anderen. Nothing Left maakt deel uit van een driedelige serie van producties die de Zwitserse choreografe Tabea Martin (1978) heeft ontwikkeld rondom het thema vergankelijkheid: This is my last dance over de vergankelijkheid van het eigen lichaam (2018), Forever over onze perceptie van het leven na de dood (2019) en Nothing Left waarvan je de pre-première tijdens MOMO Festival 2020 beleeft!

  Nothing Left belicht en onderzoekt de dood van anderen: de dans is de confrontatie met je eigen gedrag en dat van een ander. Tabea Martin is geïnteresseerd in hoe het lichaam reageert. Wat ermee gebeurt. Hoe het dergelijke situaties verwerkt en ermee omgaat. Hoe het lijdt en rouwt. Maar ook hoe het de pijn overwint. Martin maakt het werk met acht dansers, die samen gezien kunnen worden als één grote beweging die een uur durende keten van reacties en patronen creëert met betrekking tot de dood van de andere persoon.

  Also check