fbpx

Friday 14 April

MOMO Festival 2021

Szu-Yi Wang

Zi Yuan

Een wandeling door de Hanzi-tuin (Zì Yuán) met taal, gedichten en performance

西 Xī (west), een vogel vliegt terug naar zijn nest als de zon valt waarin de oude hem ‘west’ noemden. Wanneer heb je voor het laatst een vogel naar zijn nest zien terugkeren?

Geïnspireerd door het tuinier-concept in de Rotterdamse Voedseltuin en als antwoord op de klimaatkwesties rond watervoorraden, selecteerde Szu-Yi Wang enkele Hanzi (Chinese karakters) die de observatie en begrip van de oudheid van de natuur aangeven. Vervolgens transformeerde de kunstenares uit Taiwan deze in papieren sculpturen. Haar installaties reflecteren op het bewustzijn van de milieuproblemen en verbinden onze gevoeligheid voor de natuur opnieuw vanuit een nieuw perspectief. De subtiele verhalen willen een gevoel van zorg voor het milieu oproepen door middel van een gesproken rondleiding door de tuin.

Voedseltuin Rotterdam

Szu-Yi Wang

Szu-Yi Wang richt zich op het ruimtelijke verhaal en de ervaring in een stad. Ze is kunstenaar en ruimtelijk ontwerper die onderwerpen van stedelijke natuur tot sociaal-culturele dialogen onderzoekt. Ze neemt ‘interieur’ als een lens die kijkt naar de intieme, flexibele gebaren en zachte interventies voor ruimtelijke vraagstukken. Haar werken ontvouwen zich in een poëtische sfeer met haar unieke gevoeligheid en oosterse vertelling. Werkend met licht en schaduw, ruimte en taal, onderzoekt ze de meer inclusieve relaties tussen mens en natuur, objecten en zintuigen, stedelijk landschap en de omgeving.

Nicole van den Berg

De performance tussen de werken van Szu-Yi Wang in de Voedseltuin wordt verzorgd door Nicole van den Berg, een uit Nederland afkomstige danseres en performance kunstenaar. Ze werkte eerder onder meer met Dario Tortorelli, de Nederlandse Reisopera, Annemijn Rijk en Loïc Perela. Daarnaast ontwikkelt ze haar eigen praktijk op het vlak van performancekunst en beeldend werk.

Wanneer kan ik dit zien?
Vrijdag 23 april tussen 19:00 en 22:00.

Dit programma is onderdeel van online festival MOMO Create & Perform dat wordt uitgezonden op 23 en 24 april van 19:00 tot 22:00. Wil je erbij zijn? Je hebt keuze uit een passe-partout voor 23 & 24 april of een dagticket voor 23 of 24 april. Meer info & tickets

Also check