fbpx

Saturday 2 September

19:00-20:00, Theater Rotterdam (Main Hall)

MOMO Festival 2022

Sylvie Kreusch

Sylvie Kreusch maakte voor het eerst furore in België met art-rockers Soldier’s Heart en Warhaus, het project van haar toenmalige partner, Balthazars frontman Maarten Devoldere. In 2019 sloeg Kreusch solo haar eigen weg in. En hoe. Nog voor de release van haar eerste solo-ep werd ze door de muziekpers al de ‘grande dame van de Belpop’ genoemd. 

Kreusch is naar eigen zeggen niet geïnteresseerd in popmuziek met een concreet statement: mysterie, dubio en suggestie voeren de boventoon. Live werkt haar kruisbestuiving van uptempo drumritmes, electro en broeierige pop haast bezwerend. Over haar show op MOMO 2019 schreef The Daily Indie: ‘Flesjes water op het podium worden al snel omgegooid, daar gaat de setlist. Alles moest en zou plaats ruimen voor een zo groot mogelijke dansvloer voor Kreusch.’

Nu is er haar langspeeldebuut Montbray, vernoemd naar het Normandische dorpje waar een deel van het album tot stand kwam. Op het eerste gezicht is het een break-upplaat geworden, vertelde Kreusch onlangs aan het Belgische dagblad De Tijd – het gros van het album gaat over haar breuk met Maarten Devoldere. Maar, zegt ze: “Voor mij gaat ze over het genezingsproces na een relatie, met alle bijbehorende emoties, zoals vriendschap en opnieuw verliefd worden.”

Also check