fbpx

Saturday 15 April

MOMO Festival 2015

Subbacultcha! Day Party

Ook Subbacultcha! is weer van de partij op Motel Mozaïque! Voor de vijftiende editie van het festival organiseert het eigenwijze muziekplatform een nu al legendarische Day Party in de roemruchte Baja Beach Club. Dit is in samenwerking met Roodkapje, die De Baja tijdelijk verbouwt tot hoofdkwartier, en Motel Mozaïque. De voormalige discotheek staat op het moment leeg en is daarom de ideale locatie voor een mooi rijtje bands en dj’s, gecureerd door programmeurs van Subbacultcha! en Motel Mozaïque.

Line-up met tijden:
13:30 – 14:00 Goodnight Moonlight
14:30 – 15:00 Mountain States
15:30 – 16:00 Floris Bates & his rented friends16:30 – 17:00 Santa Fé

De Subbacultcha Day Party line-up
—–
Floris Bates & His Rented Friends

Met het album Baby I Made You A Mixtape brengt heer en meester van het aanstekelijke lied Floris Bates een ode aan alle vrouwen die een beetje liefde nodig hebben. Het werd opgenomen op een oude operacassette van zijn moeder, waar nu zes sceptische maar ook fijngevoelige liedjes op staan. Psychedelische serenadepunk met een vreemdsoortig vleugje emo.

Mountain States
Het Nijmeegse Mountain States verraste eind 2013 zowel Kicking The Habit en Subbacultcha! als 3voor12 met een opvallend begoochelend geluid, waarbij vergelijkingen met bands als DIIV, Real Estate en Beach Fossils snel gemaakt werden.

Goodnight Moonlight
Achter Goodnight Moonlight zit de Rotterdamse Jasper Boogaard, lo-fi muzikant die ook deel uitmaakt van de band Dog Food. De eerste EP van zijn hand heet Drinking Wine In The Parking Lot en is verkrijgbaar op cassette (ook verkrijgbaar op Bandcamp voor degenen zonder cassettespeler of walkman) en bevat “5 songs about love, whatever that is”.

DJ Project X Haren DJ
Dit is geen Facebookfeest van een 15-jarig meisje, maar is wel voorbestemd om alleszins uit de hand te lopen. Dat wordt veroorzaakt door DJ Project X Haren DJ; deze gitaarsolofetishist draait de Baja Beach Club stuk met popliedjes die langer duren dan 8 minuten want: “nothing to win, nothing to lose”.

DJ Limited Ambition
Alleskunner en Subbacultcha-telg Keimpe Koldijk brengt je gewoonweg goeie muziek in de Baja Beach Club -een bijzondere aangelegenheid voor de venue-.

DJ De Raaf
De Raaf draait voor de dansvloer met de pop/rock/electronica muziek van tegenwoordige tijd en dan wel met een fundering in de alternatieve dansscene eind jaren zeventig/begin tachtig. Tevens schuwt hij het niet een stevige punk- of garageklappert op te zetten of juist lekker in het wavehoekje te duiken.
—–

Voor een paar euro per maand een kwalitatief maandblad in de bus en gratis naar een groot aanbod van concerten en tentoonstellingen in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en zelfs België? Dat kan alleen maar over toonaangevend muziekplatform Subbacultcha! gaan, dat zich al jaren bezig houdt met vooruitstrevende, tegendraadse en compromisloze muziek.zaterdag 11 april vanaf 13:00
locatie: De Baja
Karel Doormanstraat 10-12

Beeld door Lynne Brouwer

Also check