fbpx

[:nl]Steev[:]

i.s.m. Popunie Live

[:nl]

‘De kennis beklemt, druk maakt me kalm, stuk van geluk, klam in m’n palm, dit is een drug, een klap op m’n pan.’ Steven de Rooij zijn rapteksten zijn verstoten van het wel of niet hebben van bankbiljetten, vrouwelijke lichaamsdelen en verdovend plantplezier. Meestal dan.

In 2017 bracht hij zijn 3e EP uit. GAIA, VENUS, ORION. Het concept van de plaat is drie. Drie bangers, drie chickflicks, drie filosofische tracks. Het getal drie komt vaker voor in zijn songteksten ‘dit is de O, de Alfa en Omega’, ‘Het drie-kwadraat is negen’, ‘Het drie-in-een, het leven’.

Zijn videoclips kwamen op 101Barz van BNN en hiphopplatform Puna. Sinds kort is hij onderdeel van het Rotterdamse label Hardheaderz. Hij stond daarvoor op Woo-Hah en Festival Mundial en haalde de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland.

“Bovendien toont hij zich een intelligente en talige rapper die alleen al met zijn razendsnelle binnenrijm een publiek kan boeien. Is een vergelijking op dat vlak met Sticks teveel eer? Misschien, maar hou ‘m in de gaten.”
– 3voor12 –

“Frisse flows vol rake volzinnen met inhoud en knowledge vormen nog steeds de hoofdingrediënten van de tracks van de rapper.”
– Hiphopinjesmoel –

 

 

https://open.spotify.com/artist/0gBBMXzMO5voYrOUzKviEP[:]

Also check