fbpx

Friday 14 April, Saturday 2 September

MOMO Festival 2017

Stacii Samidin

Photography

Rotterdamse kunstenaar en documentairemaker Stacii Samidin presenteert zijn eerste solotentoonstelling genaamd ‘Societies’ op Motel Mozaïque Festival. Samidin is een rising star in de fotografie en won met bovenstaande foto onlangs de Rotterdamse fotocompetitie De Kracht van Rotterdam. Deze en andere rauwe foto’s presenteert Samidin tijdens MOMO17 in WORM. Naast de expositie geeft Samidin als gids ook een rondleiding door de stad.

Samidin kwam in contact met fotografie door als extreme achttienjarige in de leer te gaan bij een professionele documentaire fotograaf. Met deze nieuw verworven kennis begon hij aan Societies, zijn levenswerk, waarbij hij zich voornamelijk focust op groepsidentiteiten en de individuele verhalen erachter. Met deze fotoreeks laat Stacii het publiek kennismaken met realistische beelden van een verborgen wereld binnen onze samenleving, het vermeende stereotype voorbij.

De opening van de expositie is vrijdag 7 april van 18.00 – 19.30 uur, wees welkom! Op vrijdag is de expositie te bezoeken tussen 17.00 – 02.00 uur en zaterdag van 13.00 – 02.00 uur in de SLASH Gallery van WORM, waarbij Chips Social en M. (Spoken Word) op het programma staan.

(Tekst gaat door onder video)

M Poetry Spoken Word

De Rotterdammer ziet en vertaalt de schoonheid van het hedendaagse. Vertellend over een krantenwijk alsof het een ambacht is of over een blik in iemand’s ogen alsof we ooit allemaal op die manier uit onze ziel hebben gekeken. M. acteert niet. Hij is op zoek naar het wezenlijke. Zijn poëzie is authentiek. Een voordracht van M. is geen act, maar menselijke gevoelens recht uit het hart. Niets is over de top.

Van mens tot mens, en met een kritische blik, herinnert M. zijn luisteraars eraan dat de wereld niet om het individu draait. Saamhorigheid is onze natuur. Zijn helden zijn de strijders uit eigen kring. Van dansers die in 1 beweging de tijd kunnen stilzetten tot poëten die met woorden stilte kunnen claimen. En het ventje uit zijn buurt natuurlijk, met of zonder krantenwijk.

Chipsocial

Chips is een Rotterdam based groep van wisselende creativelingen. Dit creatieve collectief is sinds november ’15 wekelijks aan het roer op de donderdagavonden in BAR en heeft daarmee nationaal en internationaal aandacht gewonnen . Door nauw samen te werken met talents is dit collectief uitgegroeid tot een broedplaats voor music, art & fashion creatives. Het Rotterdamse platform blend verschillende disciplines en brengt ze samen tot één eindproduct, de lifestyle. Van de Chipsocial Magazine in samenwerking met Stacii Samidin, de live music avonden DIPS, tot een merchandise line met Venour en tal van samenwerkingen met kunstenaars als Iwan Smit en Marlou Fernanda, het is allemaal ondersteunend onderdeel van.

Also check