fbpx

SINFLØD

[:en]SINFLØD is a myth, a fictional ‘doom’- band an installation and performance proclaiming the end of mankind. The origin and semiotic of the metal-scene enforces SINFLØD’s critical message: the self-destruction and consequent downfall of civilisation as we know it has been put in motion and there is no way back.[:nl]

THERE SHALL BE A BIG FLOOD,
THAT WILL ANNIHILATE ALL LIFE,
BE IT MAN OR ANIMAL.
IT IS CAUSED BY THE WICKEDNESS OF ALL,
AND THEIR DEPRAVED LIVES.

Metalmuziek is vaak duister, hun onderwerpen gitzwart en hun optredens vaak zwart als de nacht. Onheil nadert, er heerst verderft en verdoemenis. Niemand grungt over hoe verliefd je bent op het buurmeisje en zij op jou.

SINFLØD is een mythe, een fictieve ‘doom’-band, een installatie en een performance die het einde van het het tijdperk van de mens aankondigt. De oorsprong en semiotiek van de metal-scene bekrachtigd de kritische boodschap van SINFLØD: de zelfvernietiging en ondergang van de huidige beschaving is ingezet en we kunnen niet meer terug.

De zondvloed wordt in een installatie in vijf themanummers aangekondigd. Natuurrampen, watertekort of juist overstromingen, klimaatvluchtelingen, oorlogen over tekorten, epidemieën. Door middel van een audiovisuele installatie in samenwerking met Hipsick – Unusual Theatre, brengt SINFLØD een opstand die het wegkijken belemmert.

 

https://vimeo.com/247946259[:]

Also check