fbpx

Vrijdag

  • Friday 22:00-23:30

MOMO Festival 2018

Schwalbe

Schwalbe speelt op eigen kracht

Hoe verhouden we ons tot het feit dat alles wat we doen óók verspilling is? Als we weten wat goed is, willen we daar dan naar handelen? Hoe verhouden we ons tot onze grootse vragen? En hoe lang houden we ze vol?

In het oude Energiehuis, de thuisbasis van OMSK, onderzocht Schwalbe energie in alle mogelijke vormen. Het zorgde voor discussies over smeltende ijskappen en apocalyptische toekomstscenario’s, over het romantisch verlangen naar een aardser bestaan en het verslavende gemak van comfort.

Al deze grote vragen werden gereduceerd tot een simpele handeling: fietsen. Schwalbe speelt Op eigen kracht is een CO2 neutrale voorstelling. Alle materialen die in deze voorstelling gebruikt worden zijn tweedehands. De flyers zijn handmatig gestempeld op oud papier, de verwarming staat tijdens de voorstelling uit en het theaterlicht wordt door Schwalbe zelf opgewekt.

“Hun voeten trappen sneller dan je kan volgen. Het resultaat is een geëngageerd beeld van een zichzelf voorbij snellende wereld die machinaal ter plaatse trappelt. Als dat geen theater is.”
– De Standaard –

 

Also check