fbpx

S10

hiphop, indiepop

S10 was pas zestien jaar oud toen ze haar slaapkamer-ep Antipsychotica uitbracht, waarop ze openhartig vertelt over haar depressies, psychoses en stemmen in haar hoofd. Nog geen drie jaar later hebben zowel haar privéleven als haar muziekcarrière een enorme lift gemaakt. 

Op haar in november uitgebracht debuutalbum Snowsniper laat de Hoornse rapper en zangeres zien dat ze moeiteloos tussen hiphop en indiepop laveert. 3voor12 noemde het “een album zoals we nog niet hadden gehoord in Nederland”, en de Volkskrant schreef: “De meest oorspronkelijke stem in de hedendaagse Nederlandse hiphop is die van Stien den Hollander”. Onlangs sleepte S10 haar eerste Edison in de wacht voor Beste Alternative.

Storm om mij heen

3voor12 maakte een prachtig, openhartig portret van S10: Storm om mij heen. 3voor12 volgde haar een jaar lang voor deze documentaire. S10 droeg loodzware psychische problemen met zich mee en vertelt in de docu openhartig hoe ze worstelde met suïcidale gedachtes, de stemmen in haar hoofd en haar heftige verleden in de psychiatrie. Die ervaringen wist ze te verwerken met het maken van muziek. Nu gaat het gelukkig veel beter met haar, maar ze zal voor de rest van haar leven met deze zaken moeten dealen. Bekijk hier de 35 minuten docu.

 S10 treedt op zaterdag 5 en zondag 6 september 2020 op tijdens alle routes van MOMO Fabrique.

Also check