fbpx

Friday 14 April, Saturday 2 September

MOMO Festival 2023

Rottergems: rotter krijg je het niet!

Guide: Luca Gutlich and Merel Goedhart

Een Rotterdamse Quiz die je meeneemt langs de parels van de mooiste lelijke stad van Nederland. Gaat de quiz jou ook af als kakken zonder douwen?

Deze tour gaat langs een aantal van de highlights van Rotterdam. Inderdaad, ‘een aantal’ want allemaal af gaan lukt natuurlijk nooit in één dag. Maar in ongeveer vijf kwartier nemen we je mee langs de mooie gebouwen op- en verhalen van de Nieuwe Binnenweg, de Kruiskade, Witte de With en uiteraard de karakteristieke Oude Binnenweg met de WERELDBEROEMDE Kabouter Buttplug. Hoe komen de Rotterdammers toch op al deze bijnamen, zoals de Zwaan, Koopgoot, het Potlood en de Hoerenloper? Van de kabouter lopen we door naar de oudste kroeg van Rotterdam; Melief Bender! Maar is dit eigenlijk wel de oudste kroeg van de stad? Of is er stiekem nog een voorloper? Weet jij genoeg van deze parel van een stad om de prijs te winnen en je een waardige kenner te noemen?

Walking tour

Days + times:
Friday 14th: 12:00 – 14:00
Saturday 15th: 12:00 – 14:00

Wheelchair accessibility: Yes

Language: English / Dutch – depending on participant group

Alle rondleidingen zullen starten bij MOMO Playground. De locatie van MOMO Playground is nog n.t.b. en zal zeer binnenkort worden gecommuniceerd via e-mail en op onze socials!

Een uitverkochte tour heeft soms onverhoopt toch nog een plekje over. Kom langs onze guided tours balie op MOMO Playground voor meer informatie als je graag nog met een tour mee wil.

Also check