fbpx

MOMO Festival

Van Zero tolerance naar City-Lounge

Rotterdam wordt wel eens de enige metropool van Nederland genoemd. Dit imago is deels te danken aan de overbekende moderne hoogbouw, maar daarnaast staat Rotterdam even zo bekend om haar grootstedelijke problematiek. De Rotterdamse “niet lullen maar poetsen” mentaliteit heeft zich vertaald in een zerotolerance aanpak. Dit heeft de stad de ‘hard’ optreden genoemd. De laatste jaren probeert Rotterdam echter haar ‘zachte’ kant te benadrukken. Onder de naam ‘Binnenstad als City Lounge’ streeft de stad naar een nieuw imago. Rotterdam moet een plek voor ontmoeting, verblijf en vermaak worden voor bewoners en bezoekers.

Tijdens deze stadswandeling onder leiding van socioloog Etienne Vermeulen ga je op zoek naar de ‘harde’ en ‘zachte’ kanten van de stad. Deze ontdekkingstocht voert je langs verschillende plekken in de binnenstad. En laat je deze plekken met een sociologische blik (her)ontdekken.

Waar: 
Verzamelen op Plaza Mozaique
Wanneer: Vrijdag 17:00 en Zaterdag 16:00
Hoe: lopend
Hoeveel: 15
Gidsen: Etienne

Meld je nu aan voor deze tocht en stuur een mailtje naar gidsentocht@motelmozaique.nl.
Vermeld hierin de naam van de tocht, dag en tijdstip waarop je mee wilt doen. Je krijgt dan zo snel mogelijk van ons een bevestiging!

Inschrijven kan tot donderdag 4 april 23:59, daarna kun je je tijdens de openingsuren van de Gidsenbalie nog aanmelden.
Zit een tocht vol? Kom dan een kwartier voor aanvang van de tocht langs voor de last minute optie!

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Imagine 2020 – Art and Climate Change

Also check