fbpx

Saturday 15 April

MOMO Festival 2013

Rory de Groot (NL)

Rory de Groot, winnaar van de Werk in Uitvoeringsprijs van Productiehuis Rotterdam, komt naar Motel Mozaïque met de solovoorstelling ‘Hand in Hand’. Deze voorstelling gaat over zijn vorige leven als profvoetballer bij Feyenoord.

Op 21-jarige leeftijd stopte De Groot als profvoetballer bij Feyenoord en deed auditie voor de Toneel-en Kleinkunst Academie in Amsterdam, waar hij in één keer werd aangenomen. Hij was tijdens zijn studie een vast lid van het comedy-collectief  “Comedy Explosion”, waar onder andere Javier Guzman en Claudia de Brei ook aan meededen. Later volgden verschillende voorstellingen en eigen producties. Nu werkt hij samen met Ria Marks en fotograaf Hans van der Meer aan de solovoorstelling die ook op Motel Mozaique te zien is.

Je hoeft geen enthousiaste voetbalkenner of -liefhebber te zijn voor deze voorstelling. In ‘Hand in Hand’ deelt Rory de Groot zijn unieke ervaringen en verhalen uit zijn leven als oud-profvoetballer. Gestuwd door de muziek en soundscapes van componist Robert van der Tol (Dogtroep en het NNT) worden herinneringen opgehaald en fragmenten getoond. ‘Hand in hand’ geeft je een unieke kijk in het leven van een jongen die heel dicht bij een carrière was in een wereld die voor velen een droom is of zal blijven. Een verhaal over gemiste kansen en succes. Over voetbal en Rotterdam. Over afscheid en verdriet. Over winnen en verliezen. Over heimwee en de toekomst.

“…Hij zingt, brult en praat als een agressieve bluesrocker à la Jon Spencer.” – Volkskrant

“…Deze jongeman is Rory de Groot, een jonge acteur die vooral opvalt door zijn prachtige, hypnotiserende basstem, door zijn grappige fysiek en zijn onuitputtelijke onuitputtelijkheid” – Moose

www.rorydegroot.nl

Also check