fbpx

Thursday 16 April

  MOMO Festival 2020

  Revue Regret

  Open Call Winner

  Forever&Now

  MOMO verwelkomt Revue Regret met twee performances over uithoudingsvermogen en verandering. Iedere performance vindt plaats in een ander gedeelte van de immense Maassilo, en allebei gaan ze op eigen wijze om met verandering binnen het gebouw, de performer en het publiek.

  Tijdens de performances heeft de kijker de kans om de verandering die zich in het lichaam van een artiest voordoet van dichtbij waar te nemen. Een verandering waarbij de grenzen van het lichaam overschreden worden, die normaal enkel van veraf te zien is tijdens een circusperformance. 

  Uitputting, pijn en ongemak zijn meestal dingen die we proberen te maskeren bij het presenteren van onze kunsten. Maar een van de meest gestelde vragen die we krijgen is: ‘Maar doet het geen pijn?’ ‘Is het niet moeilijk?’ In plaats het aan de kijker te vertellen in woorden, laten we het aan de kijker zien.

  Revue Regret

  Revue Regret is een performance duo, bestaande uit Jakob Jacobsson en Lisa Chudalla. Zij ontmoetten elkaar op de circusschool in Rotterdam, bungelend en strijdend en uiteindelijk succesvol naast elkaar in de touwen.

  In 2016 werkten de twee voor het eerst samen voor een poëtisch ‘sword swallowing’ stuk voor de Performance Bar.

  ‘How to kill a Bluebird‘ veranderde van niet meer dan een experiment in een performance die snel zijn plek vond op de vreemdste locaties. Ze traden op bovenop bars, pub-poetry avonden, verschillende circusfestivals en in kleine theaters.

  Voor het Delf Fringe Festival in 2017 creëerden Jakob en Lisa een 30 minuten durende set, specifiek voor die locatie als ‘Revue Regret’. En nu is Revue Regret bezig met het creëren van een 50 minuten durend circustheaterstuk.

  Also check