fbpx

Wednesday 15 April, Saturday 18 April

  MOMO Festival 2020

  Remy van Kesteren scoring The Red Turtle

  We zijn trots dat we samen met onze vrienden van KINO een live score mogen presenteren bij één van onze favoriete animatiefilms, door één van Nederlands tofste muzikanten. The Red Turtle animeerde Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit samen met de grootmeesters van Studio Ghibli, en we kunnen dit prachtige sprookje niet vaak genoeg vertonen. Zeker met de betoverende nieuwe score van Remy van Kesteren, die hij op woensdag 15 april voor het allereerst live zal laten horen. Een tweede uitvoering is op zaterdag 18 april tijdens het dagprogramma van MOMO Festival.

  The Red Turtle

  Een man die schipbreuk heeft geleden probeert wanhopig het onbewoonde eiland waarop hij is aangespoeld te ontsnappen. Tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven zal veranderen.

  De Nederlander Michael Dudok de Wit won in 2001 een Oscar voor Beste Korte Animatiefilm met Father and DaughterThe Red Turtle was zijn langverwachte eerste lange animatiefilm. Het is bovendien de eerste film die de legendarische Japanse Studio Ghibli produceert van een regisseur die niet tot hun eigen stal behoort. De productie van THE RED TURTLE nam 2,5 jaar in beslag, en werd in goede banen geleid door Oscargenomineerd Ghibli-icoon Isao Takahata (The Grave of the Fireflies, The Tale of the Princess Kaguya).

  ★★★★★ “Adembenemend sprookje” – Het Parool
  ★★★★ “De mooiste animatiefilm van 2016” – NRC Handelsblad

  Remy van Kesteren 

  Van het Conservatorium naar wereldberoemde orkesten naar de club – de reis van harpist Remy van Kesteren is er eentje van mooie muziek en verre uithoeken. Na vele onderscheidingen en awards in de klassieke muziek ging het kriebelen bij de jonge muzikant. Zijn liefde voor het klassieke repertoire is groot en blijft een basis, maar hij brengt zijn vrije tijd door op popfestivals en bij live-concerten in clubs. Het is logisch dat dit zijn spel heeft beïnvloed – Remy is al snel bekend geworden als een instrumentalist die alle uithoeken van zijn instrument en daarbuiten verkent. Daarom besloot de harpist ook popmuziek te gaan maken. Dit bracht hem de eerste optredens met zijn eigen band, een album geproduceerd door Britse producer en singer-songwriter Fink en een theatertour in 2019 met een robotorkest (Analogue Robot Orchestra). Een half jaar na de release van zijn album ‘Shadows’ brengt de harpist een aantal covers uit van onder andere Radiohead, Bon Iver en Rosalía. De elektronisch geproduceerde tracks worden wereldwijd uitgebracht via zijn eigen label en opgepakt in landen als de VS en China.

  “Ik wil met mijn muziek verhalen vertellen, een nieuwe wereld creëren en ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. The Red Turtle is een ongelooflijk mooie film, zo subtiel en zo rijk getekend. De beelden laten veel ruimte voor je eigen gedachtes en indrukken. Én wat mij betreft ook ruimte voor een nieuwe film score. Toen ik de film zag hoorde ik er meteen van alles bij. Hoe je met muziek bestaande beelden opnieuw kan laden en een nieuwe betekenis kan geven vind ik een hele spannende uitdaging. Zeker om dat live te doen, met publiek! Ik heb er ontzettend veel zin in.” aldus Remy van Kesteren.

  Tickets

  Voor de voorstelling op woensdag 15 april in KINO zijn aparte tickets verkrijgbaar via KINO. Op zaterdag 18 april is Remy van Kesteren X The Red Turtle te bezoeken met een MOMO Festival ticket (dagticket zaterdag of passe-partout voor 2 of 3 dagen)

  Also check