fbpx

Saturday 18 April

  MOMO Festival 2014

  Rem Koolhaas Special / Parfum de BoemBoem

  Rem Koolhaas staat centraal in de Parfum de BoemBoem-fietstocht op 5 april, tijdens Motel Mozaique. Tijdens deze tour leer je alles wat je nog niet wist over de beroemde ‘starchitect’ en zijn bureau OMA en bezoek je bijzondere projecten van zijn hand. Letterlijk én figuurlijk hoogtepunt is de rondleiding door De Rotterdam, door projectarchitect Kees van Casteren. Onderweg zijn er ontmoetingen en verrassende optredens. De tours starten vanaf Plaza Mozaique op het Schouwburgplein.

  Op zaterdag 5 april nemen de gidsen van Parfum de BoemBoem je mee op een fietstocht door Rotterdam, waarin de Rotterdamse footprint van een van de grootste en meest invloedrijke architecten ter wereld centraal staat: Rem Koolhaas. 70 jaar geleden werd hij geboren in Rotterdam. Bijna 45 jaar later vestigde hij er zijn OMA-hoofdkantoor, aan de Heer Bokelweg, waar het licht nog steeds elke dag tot diep in de nacht brandt.

  Wat heeft Koolhaas teweeg gebracht in onze stad? Welke projecten heeft OMA nog in petto? Welke plannen zagen nooit het levenslicht? We bezoeken de Kunsthal, die in 1992 ontworpen en onlangs verbouwd is door OMA, het Timmerhuis dat nu in aanbouw is en waarvoor Rem Koolhaas/OMA het winnende ontwerp maakte, en natuurlijk het net opgeleverde icoon aan de Maasoever: De Rotterdam. Projectarchitect Kees van Casteren (architect bij OMA), leidt ons hier rond en toont ons onder meer het duizelingwekkende uitzicht vanaf de 22e etage van de middentoren.

  Tijdens deze Parfum de BoemBoem-tour komen dus alle fasen van het bouwproces aan bod, hoor je dingen die je nog niet wist over Rem Koolhaas en OMA. Zo wordt er dieper ingegaan op Koolhaas’ carrière vóór de architectuur, en de manier waarop zijn ervaringen in de filmwereld, de journalistiek en de kunstwereld zijn werk beïnvloeden. Onderweg staan er bijzondere ontmoetingen en verrassende optredens op het programma.

  [:]Datum zaterdag 5 april 2014
  Tijden 11.30 uur & 15.00 uur (de tour duurt ongeveer 3 uur)
  Verzamelpunt Plaza Mozaique
  Inschrijven: is niet meer mogelijk, sorry, alle 8 de groepen die we hebben zijn volledig volgeboekt!

  Also check