fbpx

Saturday 18 April

  MOMO Festival 2019

  Reaspora Pop-Up Performances met Anne-Fay

  Anne Faye

  [:nl]

  Wil je de spraakmakende muzikante en actrice Anne-Fay zien optreden in een pruikenwinkel op de West Kruiskade, de meest diverse en kleurrijke straat van Rotterdam? Of in verzorgingstehuis de Leeuwenhoek op diezelfde Kade? Ga dan mee met deze route!

  Anne-Fay Kops speelt een prominente rol tijdens MOMO19! Op drie verschillende manieren: tweemaal met de live muziekact Anne-Fay;  Drie scenes uit deze voorstelling-in-ontwikkeling gaan gespeeld worden en daarbij heeft zij zich door MOMO laten inspireren door het op bijzondere locaties te spelen en in de vorm van een route te presenteren.  Deze drie scènes gaan over eten, haar(dracht) en Nederlandse zeehelden en de locaties waar deze scenes zullen plaatsvinden houden we nog even geheim. Anne-Fay is onderdeel van het Liquid programma van MOMO.

  Samen met haar broer Felix Kops (documentairemaker) werkt zij momenteel aan de realisatie van het project Reaspora. Hun persoonlijke zoektocht naar hun eigen roots in de landen van herkomst staat centraal. Anne-Fay en Felix zijn al enige tijd bezig met research naar de diaspora van hun voorouders. Die loopt via Aruba en Curaçao, naar de plantages in Suriname en van daaruit terug naar China en via de Trans-Atlantische slavenhandel naar Afrika.

  ‘Onze voorouders hebben de halve wereld over gereisd op zoek naar een beter leven. Wij hebben nu dat goede leven, maar we weten maar weinig van wat onze voorouders hebben moeten doorstaan.’

  De research willen Anne-Fay en Felix komende tijd gaan intensiveren door de reizen naar die landen ook fysiek te gaan maken. Om daar dieper in de verhalen, muziek en culturen te kunnen duiken. Uiteindelijk gaat dit leiden tot een album, concertreeks en een theatershow. Op Motel Mozaique komt een eerste preview / try-out van de theatershow door 3 scènes te spelen.

  Ga mee met deze tocht!

  vervoer: te voet
  Alle tours starten op Plaza Mozaique
  Zaterdag 13:00 – 16:00

  Als een tour is uitverkocht is er mogelijk tijdens het festival toch nog plek, kom langs op Plaza Mozaique in onze kas voor informatie.

  [:]

  Also check