fbpx

Raw Roets

[:nl]

Raw Roets (Cyrano Ceciel Kout) groeide samen met zijn ouders, twee broers en jongere zusje op in Rotterdam Crooswijk. Hij volgde zijn basisonderwijs op het Koningin Wilhelminaschool, maar op jonge leeftijd begon de passie voor muziek al te kriebelen. Van zijn ouders mocht hij op pianoles en zo vorderde zijn ontwikkelingen op muzikaal gebied.

Na de verhuizing met zijn familie naar Rotterdam Prinsenland begon de liefde voor muziek/rap pas echt te groeien. Van zijn moeder kreeg hij elke woensdag een single van artiesten die hij voorbij zag komen op The Box.

In 2015 werd Roets door Hef, Feis (RIP) en Winne in een BALLINNN’ interview bestempeld als de belofte uit Rotterdam. “Rotterdam betekent veel voor mij. Ik ben hier geboren en getogen nadat mijn ouders hier kwamen wonen vanuit Suriname. In mijn muziek ga je dit altijd terug horen, ik draag die Rotterdamse rauwheid. Ik werd al snel de belofte genoemd en dat voelde ergens heel fijn omdat ik het gevoel had dat mijn muziek eindelijk gehoord werd door mensen waar ik zelf altijd al naar opkeek. Toch kwam er ook een bepaalde druk bij kijken omdat er veel ogen op me gericht waren, zonder dat ik zelf heel veel van mijn kwaliteiten had laten zien, ik moest het bewijzen!

In de jaren daarna werkte de rapper hard om de scène te laten zien wat hij kan. Zo werkte hij aan projecten van Feis, Adje en Hef. Nu is het tijd voor zijn eigen muziek.

Dit optreden op Plaza Mozaique (Schouwburgplein) is gratis toegankelijk!

 

 

https://open.spotify.com/artist/3K0u138EjCuhbWEwUnGwmu[:]

Also check