fbpx

Saturday 2 September

MOMO Fabrique 2023

R3LN4CHT

Beyond Consent

De dynamiek tussen privacy en voyeurisme wordt op de proef gesteld in ‘Beyond Consent’ — een interactieve hybride performance-installatie waarbij wordt ingezoomd op de individuele ervaring in relatie tot (persoonlijke) grenzen, seksualiteit, en (ethische vormen van) transgressie. Beyond Consent is een gedachte-experiment in tastbare vorm dat aan den lijve moet worden ondervonden — ‘If the answer is yes, keep asking’.

Voor deze editie van MOMO Fabrique zal R3LN4CHT eerdere uitvoeringen van Beyond Consent — de voorstelling voor Over het IJ en de performatieve installatie tijdens MOMO 2023 — deconstrueren en reconstrueren tot een non-lineaire ervaring waarbij de nadruk ligt op muziek en dansbaarheid. Beyond Consent is het eerste deel in de serie Critical Spaces, een reeks producties als alternatief op- en tegenhanger van “safer spaces”. R3LN4CHT laat zich hierbij leiden door queer vormen van ethische overtreding.

Modulair collectief R3LN4CHT vindt haar oorsprong in het (queer) nachtleven en hedendaagse populaire beeldcultuur. Dit fluide platform is geïnitieerd door multidisciplinair maker en performer Didi Kreike. Werk dat onder de visie van R3LN4CHT wordt gemaakt is expliciet, vereist actieve deelname van de toeschouwer, en ondermijnd codes van de artistieke ruimte. 

“Beyond Consent” weet het publiek sterk onderdeel te maken van een machtsspel, dat trekt en duwt, vastgrijpt en weer loslaat. Er wordt slim gespeeld met anticipatie en verwachting: de drang naar bevrediging wordt een collectieve ervaring van spelers en publiek. De vrije ruimte draagt bij aan de spanning: ‘IT’S EASY TO MISS SOMETHING YOU ARE NOT LOOKING FOR.’VAN RECENSIE DOOR THEATERKRANT

Concept, video design en scenografie: Didi Kreike
Performers: Lodewijk van Dijk, Didi Kreike, Anna de Maesschalck & Hélène Vrijdag
Tekst: Edan Azulay
Geluidsontwerp: Metin Fennema (Victor Metske) & Anna de Maesschalck (Anna Viktor)
Monitor installatie: Giulia Fuel
Tekst Coach: Liet Lenshoek
Creative Producer: Kas Pijs
Productie: Ayrton Fraenk
Branding & Marketing: Joy Bomer & Jan Janssenswillen
dentity Ontwerp: Nathalie Golde
Techniek: Jela Nieuwstraten
Producent: R3LN4CHT & Over het IJ
Co-producent: Stichting Likeminds & Motel Mozaïque.
Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, De Olland Buisman Stichting & Stichting Melanie.
Met dank aan: Baanhof.

Also check