fbpx

Saturday 2 September

MOMO Festival 2021

Prairie WWWW

24 april 2021

Bestaat er zoiets als een gedeelde Taiwanese cultuur en identiteit? Op haar nieuwe EP gaat de experimentele formatie Prairie WWWW uit Taipei op zoek naar een antwoord op die vraag.

Het drie nummers tellende Formosan Dreams is een kaleidoscopische hervertelling van de verzwegen geschiedenissen, oude volkslegendes en muzikale tradities van Taiwan – maar dan wel in een modern sonisch jasje. 

Het vergt heel wat graafwerk om eeuwenoude, haast vergeten verhalen op te duikelen, vooral in een land dat vele etnische bevolkingsgroepen telt en bovendien eeuwenlang gekoloniseerd is geweest door verschillende mogendheden. De vijf bandleden van Prairie WWWW gingen de uitdaging aan en vertellen over hun zoektocht in MOMO’s Create & Perform-programma. Ze sluiten af met een optreden op een unieke locatie op het Taiwanese platteland, die perfect aansluit op de bijzondere geschiedenis van het land.

“En ja, het is betoverend. Verstaan doen we het niet, maar de muziek spreekt voor zich, die wordt ondersteund door visuals die uit een andere wereld lijken te komen. Er worden instrumenten gebruikt waarvan je nooit gedacht had ze op het podium van de Schouwburg te zien en het draagt allemaal bij tot de psychedelische sound van Prairie WWWW. De avond is nog maar goed begonnen of we hebben mogelijk al dé ontdekking van MOMO 2019 gevonden.” aldus The Daily Indie in hun verslag van MOMO Festival 2019

Also check