fbpx

Friday 14 April, Saturday 15 April

MOMO Festival 2012

Plaza Mozaique

Het Schouwburgplein in het centrum van Rotterdam is tijdens het Motel Mozaïque festival het domein van Plaza Mozaïque. Door de interventie van Plaza Mozaïque zal deze plek voor de vier festivaldagen wederom een gedaantewisseling ondergaan van kaal stadsplein naar een bruisend festivalhart.

De editie van april 2012 is een vervolg op de succesvolle afleveringen van Plaza Mozaïque in 2010 en 2011. Met het thema ‘De Zachte Stad’ bewees Motel Mozaïque wederom als aanjager van nieuwe ontwikkelingen te fungeren. Plaza Mozaïque legde een verband met de ontwikkelingen op en rondom het Schouwburgplein en bracht met een uitgebreide maar toch ook kleinschalige, gevarieerde, kleurrijke en drukbezochte podiumprogrammering ontmoeting, kunst, architectuur, levendigheid, de zachte stad en gastvrijheid samen. Met een grote houten kerk, kleine houten huisjes, een mobiele keuken en een schaapskudde werd de metalen vlakte van het Schouwburgplein omgetoverd tot intiem dorpspleintje.

Motel Mozaïque laat Plaza Mozaïque als serie nu voor het derde jaar terugkomen. Dit keer wederom vanuit een nieuwe invalshoek, zodat er automatisch vernieuwing wordt gezocht. Voor 2012 is dit vanuit het thema ‘Making City’ en met de nieuwe samenwerkingspartners IABR, ZigZagCity en ZUS.

De grootste blikvanger van Plaza Mozaïque zal een werk zijn van de internationaal gerespecteerde Nederlandse kunstenaar Rob Sweere. Hij is uitgenodigd door het festival om één van zijn opblaasbare werken op het Schouwburgplein te plaatsen. Het is voor het eerst dat dit werk in een stedelijke omgeving te zien is. Publiek kan niet alleen dit werk vanaf de buitenkant aanschouwen, maar ook dit werk in gaan en een speciale ervaring ondergaan. Daarnaast worden onder de noemer ‘Vive la Straatmuzikant’ intieme muziekoptredens op en rondom het plein geprogrammeerd. Performance is er van de Belgische theatergroep t.r.a.n.s.i.t.s.c.a.p.e., zij presenteren hun nieuwste werk Urban Distortions: een Interdisciplinaire installatie performance die een mix toont van dance, live music en architectuur. Naast dat alle festivalbezoekers op het Schouwburgplein moeten inchecken is er ook een terras, activiteiten door de gidsen van Motel Mozaique en is Plaza Mozaique vertrekpunt voor diverse stadstochten. De programmering vindt met name plaats in de vooravond, voorafgaand aan het avondprogramma in de diverse locaties en op de zaterdagmiddag.

Also check