fbpx

Parfum de BoemBoem: Bouwput ‘n Beats

Verrassende fietstour langs Rotterdams heetste hotspots-in-wording

Op zaterdag 11 april staan de gidsen van Parfum de BoemBoem te trappelen, om je mee te nemen op een avontuurlijke tocht naar de toekomstige hotspots van de stad. Deelnemers beleven twee waanzinnige primeurs: een tour door de Baan, het nieuwste project van muzikale held Speedy J in het Baankwartier en een bezoek aan het dak van het Groothandelsgebouw waar veel spannends te gebeuren staat.

Bouwputten en muziek. Het is voor de makers van Parfum de BoemBoem altijd een goed huwelijk geweest. Tijdens eerdere tours werd er opera op steigers geprogrammeerd, hiphop in slooppanden, singer/songwriters tussen het puin. Tijdens Motel Mozaïque 2015 gooit Parfum de BoemBoem daar nog een schepje bouwgruis bovenop. Een zinnenprikkelende fietstocht leidt je langs de nieuwste uitgaansplekken-in-wording van Rotterdam, waaronder het fascinerende nieuwe project van Speedy J in het Baankwartier. Nóg even en de Rotterdamse technoproducent opent in de kelder van bedrijvenverzamelgebouw De Baan zijn eigen studio, club en artist in residence, waar hij ook andere artiesten kan onderbrengen. Deelnemers van Parfum de BoemBoem krijgen een rondleiding door het hele pand, van kelder tot dak, en krijgen inzicht in alle fasen van de ontwikkeling van deze plek.

De tweede hotspot die we bezoeken is een bouwput op grote hoogte: het dak van het Groothandelsgebouw, van waar je een spectaculair uitzicht hebt over het station en de stad. Wat voor hotspot er op deze bijzondere rooftop gaat komen? Dat houden we nog even geheim.

Onderweg zul je, zoals je van Parfum de BoemBoem gewend bent, op onverwachte momenten worden getrakteerd op muzikale performances en ontmoetingen.

Over Parfum de BoemBoem

Meedoen aan Parfum de BoemBoem betekent: je lot voor 2,5 uur in de handen van een gids, die je mee op sleeptouw neemt door de stad. Om samen de levendigheid van de stad te ervaren, stil te staan bij de schoonheid van bouwen en slopen, en te fantaseren over het Rotterdam van morgen.

Praktisch

Datum: zaterdag 11 april 2015

Startlocatie: Plaza Mozaique, Schouwburgplein, Rotterdam
Starttijden: 11.30  uur en 14.30  uur
LET OP: er zijn voor beide tijden weer plekken vrij gekomen

Kosten: € 10 (tickets) / gratis met een Motel Mozaïquepolsbandje (zie rechts hoe te reserveren)

Wanneer zaterdag 11.30 – 14:00 &  14.30 – 17:00
Gidsen Parfum de Boem Boem
Hoe te voet
Start LET OP: Inschrijven en deelname via de Motel site is alleen gratis op vertoon van een Motel Mozaïque polsbandje!

Inschrijven via de site is niet meer mogelijk je kunt je nog wel tijdens de openingsuren van de Gidsenbalie aanmelden voor een tocht.

Zit een tocht vol? Kom dan een kwartier voor aanvang van de tocht langs voor de last minute optie!

Also check