fbpx

Saturday 2 September

MOMO Festival 2022

Parfum de BoemBoem

Back To Boijmans

Parfum de BoemBoem <3 bouwputten, architectuur en transformaties van de stad Rotterdam! Het Museum Boijmans van Beuningen heeft al jaren een speciaal plekje in het BoemBoem-hart. Stonden we vijf jaar terug nog in de modder tussen de ribben van het nieuw te bouwen Depot, op zaterdag 23 april tijdens het Motel Mozaïque Festival 2022 gaan we terug naar de moeder van de museum-familie die komende jaren onder handen wordt genomen: Back to Boijmans!

Expeditie met een openingsverhaal van architect Francine Houben van Mecanoo

Het Museum Boijmans van Beuningen is al sinds 1935 gevestigd in het midden van de stad. In de decennia daarna is het meerdere keren verbouwd en uitgebreid door diverse architecten met een topcollectie van 151.000 kunstwerken! In 2019 sloot het museum de deuren voor een grootschalige renovatie.

Het museum zal voor tien jaar gesloten zijn voor publiek en dat maakt de transitie een veelbesproken onderwerp in de stad. Want wát gaat er nu precies gebeuren in de komende jaren? Dat hoor je tijdens de ‘Back to Boijmans’-expedities van de architect zelf! Francine Houben en haar collega’s van Mecanoo architecten zijn verantwoordelijk voor de nieuwe uitbreiding en neemt het Parfum- en MOMO-publiek mee in haar gedroomde transformatie voor het museum.

Laat je verrassen door artiesten en verhalenvertellers!

Parfum zou Parfum niet zijn als ze je niet mee zou nemen op plekken waar je anders nooit komt! Ga op zaterdag 23 april mee naar de bouwput van het museum dat op het moment aan de slangen ligt voor het ‘syndroom van asbest’, en kijk vanuit de coulissen mee wat zich op het bouw-toneel afspeelt. Onderweg word je verrast door meerdere verhalenvertellers en artiesten.

Met o.a. Joost Oomen en Reindert Kragt

Een van de artiesten die op je staat te wachten is schrijver, dichter en theatermaker Joost Oomen. Na het uitkomen van zijn roman ‘Het Perenlied’ werd hij in 2021 door de Volkskrant uitgeroepen tot Literair Talent. Maar echt wereldberoemd werd hij met zijn finaleplek bij de Slimste Mens van Nederland! Tijdens Parfum neemt hij bassist Reindert Kragt van de band Kruidkoek mee voor een unieke performance.

DATUM: Zaterdag 23 april 2022
TIJDEN: Er is een route om 11:00 en om 14:00 uur (zorg dat je 15 min voordien aanwezig bent!)
PRIJS: Bezoekers van MOMO Festival ’22 met een festivalticket kunnen gratis een plek reserveren voor deze tour via onderstaande ticketlink. Zonder MOMO Festival ticket kun je ook deelnemen maar dan dien je een ticket a € 13,50 p.p. te kopen via de website van Parfum de BoemBoem
STARTPUNT: Gidsenbalie op MOMO Playground, SchouwburgpleinAlso check