fbpx

Parfum de Boem Boem voor Motel Mozaique

Rotterdam verandert snel en ingrijpend. Bouwputten, hijskranen en sloopkogels scheppen chaos in het straatbeeld en kondigen een nieuw begin aan. Parfum de BoemBoem verleidt bewoners en bezoekers van Rotterdam de veranderingen van de stad mee te beleven. Een serie zinnenprikkelende fietsroutes leidt langs Rotterdamse bouwplaatsen  en zet de schoonheid van bouwen en slopen centraal.

Parfum de BoemBoem is gestart in 2008. Sindsdien deden honderden bewoners en bezoekers van Rotterdam mee aan Parfum de BoemBoem. Begeleid door gidsen fietsten ze door de stad, om afscheid te nemen van wat is geweest, te vieren wat er nu is en wat er nog gaat komen. Deelnemers lieten zich masseren op de bouwplaats, leerden over bouwprocessen, ontmoetten architecten en verhalenvertellers, proefden van de plaatselijke bouwplaatsflora, verdwaalden in sloopgebieden en lieten zich trakteren op opera, rap, fanfare en sterke verhalen.

Parfum de BoemBoem trapt het nieuwe seizoen af tijdens Motel Mozaïque, dat dit jaar als thema ‘transformatie’ heeft. We starten vanaf Plaza Mozaïque op het Schouwburgplein – het kolkend middelpunt van kunstenfestival Motel Mozaïque, waar je kunt genieten van optredens, beeldende kunst en voordrachten. Vanaf hier gaan we Central District verkennen, het snel transformerende gebied rondom Rotterdam Centraal. Hier, met zijn voeten in het bouwzand, geeft de Zwolse rapper Typhoon een miniconcert, exclusief voor Parfum de BoemBoem. Verder bezoeken we het Schieblock en Fabrique Urbaines van ZUS Architecten, bewonderen we de spectaculaire, 155 meter hoge hijskraan op de Conradstraat én laten we ons 10 meter zakken, de diepe bouwput van Parkeergarage Kruisplein in.

Speciaal voor onze trouwste Motel bezoekers hebben we nog een aantal plekken weten te bemachtigen. Maar schrijf je wel snel in want ze zitten al bijna vol!

Wanneer: Zaterdag 9 & Zondag 10 April  | ZONDAG IS VOL!!
Tijd: 11:20
Waar: Gidsenbalie

Meld je nu aan voor deze tocht en stuur een mailtje naar gidsentocht@motelmozaique.nl. Vermeld hierin de naam van de tocht, dag en tijdstip waarop je mee wilt doen. Je krijgt dan zo snel mogelijk van ons een bevestiging!

Also check