fbpx

MOccano

i.s.m. Pam&Wim en BouwAkademie

Net zoals vorig jaar wordt de aankleding van MOMO19 gedaan met hergebruikte houten balken uit de staalindustrie. Waar vorig jaar deze grote mechanische installaties met hoekige vormen vooral te vinden waren op Plaza Mozaïque, zijn ze dit jaar te vinden bij alle MOMO-locaties én ook verspreid door de stad!

Je kunt erop zitten en hangen, ze wijzen je de weg, vormen een decoratie en herkenningspunt en bovenal zijn ze herbruikbaar. Na het festival is het leven van de balken namelijk nog lang niet ten einde. De installaties zijn ontworpen met een slim design van Pam&Wim, waardoor ze mooi uit elkaar gehaald kunnen worden en weer ingezet kunnen voor nieuwe ontwerpen. Zie het als een bouwpakket met meerdere functies, dat ieder jaar opnieuw in elkaar wordt gezet!

Het balkenproject richt zich niet alleen op het circulaire aspect van het hergebruiken van balken, maar reikt nog een stukje verder… Met het oog op sociaal ondernemen worden de balken namelijk verwerkt door de BouwAkademie. De BouwAkademie op de Keilewerf biedt de kans aan leerlingen die ver van de arbeidsmarkt staan om werk- en leerervaring op te doen, dit alles met het oog op ‘upcyclen’ en hergebruiken van afvalmaterialen uit de bouw. Zonder subsidies wordt hier keihard gewerkt aan het stimuleren van jonge talenten en aan het creëren van een broedplaats voor de nieuwe generatie makers.

Also check