fbpx

Friday 14 April

MOMO Festival 2015

Mister and Mississippi (NL)

Als begin twintigers trokken Mister and Mississippi in het najaar van 2012 de aandacht als support van Blaudzun en Patrick Watson. V2 Records viel als een blok voor de liedjes en het label stond hierin niet alleen: binnen korte tijd veroverde de band de harten van indie- en folkliefhebbers in het segment tussen Bon Iver, Fleet Foxes en Sigur Rós. Twee jaar later is hun schoorsteenmantel versierd met diverse awards en prijzen, waaronder zelfs een Edison.

In de muziek van Mister and Mississippi speelt balans een belangrijke rol; in de stemmen van Maxime Barlag en Samgar Jacobs, en de gitaren van Danny van Tiggele en Tom Broshuis. Ze zoeken elkaar op, vullen elkaar aan of smelten samen. Met hun titelloze debuut stond het viertal al op Motel Mozaique 2013, nu keert de band uit Utrecht terug met hun nieuwe album We Only Part to Meet Again. De tweede langspeler staat weer vol mooie liedjes, maar heeft een voller, bombastischer geluid. Voor het eerst wordt de band ondersteund door strijkers en blazers.

“Met We Only Part To Meet Again zet Mister And Mississippi een geweldige en volwassen plaat neer, waar we in Nederland trots op mogen zijn.” –  OOR

vrijdag 10 april 2015

foto: Sanja Marusic

Also check