fbpx

Saturday 23 April

MOMO Festival 2021

Meskerem Mees & Spinvis

24 april 2021

In Nederland gelden de zoete popsongs van Meskerem Mees nog als een goedbewaard geheim, maar bij onze zuiderburen gooide de 21-jarige singer-songwriter in korte tijd al hoge ogen. Met haar debuutsingle ‘Joe’ veroverde ze de Belgische ether, en in 2020 won ze Humo’s Rock Rally – een onmiskenbare stempel van goedkeuring. 

Op het podium wordt Mees enkel vergezeld door haar akoestische gitaar en cellist/zangeres Febe Lazou, waardoor haar betoverende stem de ruimte krijgt die het verdient. Dat dit de meest intieme optredens oplevert – zelfs via een livestream – liet ze dit jaar al horen tijdens Eurosonic Noorderslag. [kijk het optreden hieronder terug]

Tijdens MOMO’s Create & Perform-programma neemt Meskerem Mees ons mee op een visuele tour door haar thuisstad Gent. Op welke plekken kan ze altijd rekenen op een inspiratieboost? Hoe heeft de stad haar gevormd? En welke invloed heeft de omgeving op haar maakproces? De eindhalte van de rondleiding: een optreden in een knus Gents café – de allereerste plek waar Meskerem Mees het podium op mocht klimmen. 

Spinvis MOMO Concerts concert De Doelen Rotterdam

Mees gaat dit avontuur niet alleen aan: tijdens de wandeling wordt ze vergezeld door niemand minder dan Spinvis. Zijn plek in het vaderlandse poplandschap is als een microstad – een eigen universum met een eigen referentiekader. En zijn muziek is net een handschrift: een persoonlijke zegel dat niemand voor honderd procent kan namaken. Als het over inspiratie en muzikale creatie gaat, kunnen we ons haast geen betere gesprekspartner voorstellen.

Also check