fbpx

Saturday 2 September

MOMO 2019

Melanie De Biasio

Jazz, electronic & pop

Dat de Italiaans-Belgische Melanie De Biasio een mooie muziekcarrière te wachten stond, was in haar tienerjaren al duidelijk.

Op haar twaalfde tourde ze als fluitist met het Ensemble de l’Harmonie de Charleroi en was later onderdeel van verschillende rock- en jazzformaties. Toen haar eerste soloalbum A Stomach Is Burning in 2007 verscheen, leverde dat haar vele lovende recensies en talloze vergelijkingen met Billie Holiday op.

Toch is het te kort door de bocht om De Biasio simpelweg een jazz-zangeres te noemen. Dankzij de minimalistische, elektronische invloeden in haar composities weet ze telkens weer verrassend uit de hoek te komen. Niet gek ook: De Biasio vindt weinig belangrijker dan spontaniteit en improvisatie. “Vooral live kan het alle kanten uit schieten”, vertelt ze in een interview met NRC Handelsblad. Expect the unexpected, zullen we maar zeggen.

“It’s very rare for an artist to succeed in weaving her own world, while creating her own musical idiom. But that is exactly what Melanie de Biasio has done so far. More than anyone else, she captivates audiences with her esoteric and subtle style.”
– Bozar

https://open.spotify.com/artist/3pGgFAbmQ22e2LWjOtv5jH?si=9mlu4QWBRzOy5VxC2UdQpA[:]

Also check